Gerçekleşen programa Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Sadık Semih Kayhan, Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkanı Sevgi Uluğ, Belediye Meclis Üyeleri Selamı İğrek, Birkan Birol Yıldız, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Ülkü Ocakları Başkanı Yasin Yanar, Mahalle Muhtarları, Türkiye Güvercin Federasyonu, İstanbul Güvercin Federasyonu eski ve yeni yöneticileri, Marmara Güvercin Federasyonu bölge sorumluları, güvercin severler ve yarışmada dereceye giren yarışmacılar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan programda Marmara Güvercin Derneği tarafından hazırlanan tanıtım filmi katılımcılara sunuldu.

En büyük kuruluşu bu sezon yaptık
Marmara Güvercin Federasyonu Başkanı Orhan Erikçi yapmış olduğu açılış konuşmasında; "MGF Ödül Törenimize uzaktan ve yakından gelen özellikle Ankara, Amasya, İzmit, Yalova, Sakarya ve Adapazarı'nda gelen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Marmara Güvercin Federasyonu 2000 yılında kuruldu ama en büyük kuruluşu bu sezon yaptı. Daha önceden bir talihsizlik yaşadık. Yönetim olarak, hakem arkadaşlar ve bölge sorumluları olarak daha uyumlu çalışmalar yapacağız. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Hayvanları sevenler doğayı, insanı, toplumu sever ve toplumda huzur olur
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi adına plaket alan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, "Şahsım ve Ataşehir Belediye Başkanım Battal İlgezdi adına hepinizi saygı ile selamlıyorum. Sizleri ilçemizde ağırlamak, zaman zaman elimizden gelen katkıyı sağlamak bizleri gerçekten mutlu ediyor. Çünkü hayvanları sevenler doğayı, toplumu ve insanı sever. Huzur olur herşekilde. Toplumumuzda sevgi ve huzur hakim olur." diyerek konuşmasını tamamladı. Çerkez plaketi Marmara Güvercin Federasyonu Başkanı Orhan Erikçi'den aldı.

Ataşehir'i Güvercin Severlerin Başkenti Yapan Battal İlgezdi'ye teşekkür ediyorum
Ataşehir Güvercin Severler Derneği Başkanı Niyazi Yaman ise; "Bizim burada olmamızı sağlayan ve Ataşehir'i güvercin severlerin başkenti yapan belediye Başkanımız Battal İlgezdi'ye buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Sebebi de şu; biz ne zaman belediyeye gitsek güvercin severler olarak kapısı her zaman bize açık. Mahallelerimizde yaptığımız derneklerimize televizyon, sandalye, salon gibi imkanları bize sundu. 2013 yılında biz ilk bu organizasyonu Ataşehir'de başlattığımızda diğer ilçelere örnek oldu. Ve diğer çevre ilçelerimizde de bu tür organizasyonlara belediyeler katkı sağlamaya başladı. Bu programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi'de katılacaktı.Ancak yoğun programı nedeniyle gelemedi. Hepinize ayrı ayrı selamları var. Ayrıca artık salonlara sığmadığımızı farkediyorum. İnşallah bir sonraki dönemde Ataşehir Belediyemizin İçerenköy'e inşaa edeceği daha büyük kapasiteli İçerenköy'deki Kültür Merkezi'nde bu etkinliğimizi daha geniş katılımlı yapacağız. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinlikte CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Meclis 1. Başkan Vekili Sevgi Uluğ, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, İçerenköy Mahallesi Muhtarı Sırma Doğru, TGF ile İGF Eski ve yeni yöneticileri konuşma gerçekleştirerek 2018 - 2019 sezonunda Eke ve Yavru kategorilerinde dereceye giren yarışmacılara ödüllerini takdim etti.

Yarışma konser ve kokteyl ile sona erdi.