Ataşehir Belediyesi’nin Covid-19 pandemisi sürecinde hayata geçirdiği “E-Kültür Merkezi” kültür-sanat etkinliklerinin ara vermeden devam etmesini sağlıyor. Tüm kültür merkezlerini tam donanımlı birer stüdyo haline dönüştüren Ataşehir Belediyesi şubat ayında da birbirinden keyifli ve eğlenceli konserler, çocuk tiyatroları, atölyeler, söyleşiler, seminerler ve daha birçok etkinlikle izleyicilerin evlerine konuk oluyor. Programlar, Ataşehir Kültür’ün Youtube, sosyal medya hesapları ve Radyo Ataşehir’den yayınlanırken ayrıca tüm podcastlere de yine bu mecralardan erişilebiliyor.

Kültür-sanat sohbetleri ve seminerler

Ataşehir Belediyesi E-Kültür Merkezi’nin “Çağdaş Sanat Bölümü” koordinatörlüğünü üstlenen Prof. Dr. Marcus Graf, Sanat Tarihi Seminerlerine her ay farklı bir konuyla devam ediyor. Prof. Dr. Marcus Graf, bu ay “Çok mu Dramatik?” adlı seminerinde, 17. yüzyıl Avrupa sanatını inceliyor ve Barok bağlamında ışık, kompozisyon ve doğalcılık kavramlarını gündeme getiriyor.

Moderatör Melike Bayık, Galeri Sohbetleri’nde şubat ayında Zilberman Gallery kurucusu Moiz Zilberman ile ekonomik ve güncel parametrelere göre sanat piyasası üzerine konuşacaklar.

Müze Sohbetleri’nde bu ay Hatice Utkan Özden, İstanbul Modern Müzesi Eğitim ve Sosyal Projeler Direktörü Neslihan Varol’u ağırlıyor.

Çağdaş Sanat Buluşmaları'nda Ayşe Görkem Kozanoğlu moderatörlüğünde gerçekleşecek söyleşi programına soyut-figüratif resmin önemli temsilcilerinden Komet konuk olacak.

Sanatçı Sohbetleri’nde Öykü Demirci, seramik sanatçısı Melis Buyruk ile yaşamı, üretim pratikleri, malzeme seçimi ve sanatsal üretimindeki doğa ve insan ilişkisini ele alma biçimleri üzerine sohbet edecek.

Edebiyat kuşağı

Her ay bir yazarın yazınsal yaşamını ve kurmaca metinlerini ele alan Edebiyat Akşamları programında bu ay “14 Şubat Dünya Öykü Günü” etkinlikleri kapsamında yazar Murat Gülsoy ve akademisyen Olcay Akyıldız ile Leyla Erbil'in yazınsal yaşamı, öykücülüğü ve son eseri hakkında bir konuşma gerçekleştirilecek.

“Yazarlar Çocuklarla Buluşuyor” söyleşi programında, farklı yaş gruplarında yazan yazarlar ağırlanmaya devam ediliyor. Yazar Neslihan Önderoğlu'nun moderatörlüğünü üstlendiği programın şubat ayı konuğu Tülin Kozikoğlu. Sohbetin konusu çocuklar için edebiyat ve Kozikoğlu’nun ilkokul öğrencileri için gerçekleştirmeye devam ettiği "Keyifle Okuyorum, Özenle Yazıyorum" yaratıcı yazı atölyesi.

Şairlerin umut temalı şiirlerini okudukları “Umut Şiirleri” şubat ayı konuğu Duygu Kankaytsın.

Gazeteci İsmail Afacan’ın, şiir üstüne düşünen eleştirmen, şair, yazarlarla gerçekleştirdiği Şiir Üstüne Konuşmalar adlı sohbet programının şubat ayında konuğu, şiir alanında önemli ödüllerden biri olan “Arkadaş Z. Özger Ödülü" neticesinde ''Naupa'' adlı dosyası yayımlanan şair Beste Naz Karaca.

Keyifli konserler ve müzik programları

Radyo programı yapımcısı Erdeniz Erol’un Radyo Ataşehir’e özel olarak hazırladığı “Bir Arkadaş Uğrayacaktı’’ radyo programı her hafta farklı bir bölümle sanatçıların akustik performanslarını evinize konuk etmeye devam ediyor. Bu ay 7 Şubat Pazar günü rock grubu Eskiz, 14 Şubat Pazar Evdeki Saat Grubu, 21 Şubat Pazar Gitarist Ali Deniz Kardelen ve 28 Şubat Pazar Burcu Yeşilbaş Radyo Ataşehir’de Erdeniz Erol’un konuğu olacak.

Her ay düzenlenen ve ilgiyle izlenen Ataşehir’in Sesleri” programında bu ay Otto Barok Topluluğu çok sesli eserlerini seslendirecek.

Ustalar Ataşehir’e Ses Veriyor isimli programa Şubat ayında; Halk Müziği sanatçısı Kemal Eroğlu ile yıllardır beste ve şarkılarıyla gönüllerde taht kurmuş Grup Gündoğarken konuk olacak.

14 Şubat Sevgililer Günü’nde sürpriz bir konserle Ataşehirlilerin sevgililer gününü kutlanacak. Yazar, besteci ve solist Tuna Kiremitçi bu özel günde içi sevgi dolu tüm Ataşehirlilere, Ataşehir Kültür Youtube kanalından seslenecek ve aşk şarkıları hep birlikte söylenecek.

Puki’nin maceraları devam ediyor

Ataşehirli çocukların sevgilisi olan kukla Puki, 3-6 yaş grubu için hazırlanmış öğretici ve eğitici dört bölümle maceralarına devam ediyor. “Puki Parkta” isimli oyun her bölümde farklı bir çocuk tiyatro topluluğunu konuk ediyor. 7 Şubat Pazar Atta Festival, 14 Şubat Pazar Tiyatro Labirent, 21 Şubat Pazar Balon Kukla Tiyatrosu, 28 Şubat Pazar günü de Teğet Tiyatro konuk olacak. Oyunların Youtube’da başlama saati saat 10.00.

Tarih ve toplum

Olgay Söyler moderatörlüğünde gerçekleştirilen Tarih Okulu'nun şubat ayı konuğu 18 Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hayrettin İhsan Erkoç olacak. “Orta Asya ve İslamiyet Öncesi Türk Tarihi” üzerine akademik çalışmalarını sürdüren Hayrettin İhsan Erkoç ve Olgay Söyler, Erken Dönem Türk Mitolojisini ele alacakları bir konuşma gerçekleştirecekler.

Sinema

Ataşehir’in Yüzleri isimli programda bu ay moderatör Kadir İncesu; mizah yazarı, senarist ve yönetmen Yılmaz Okumuş'la sohbet ediyor. Sinema yazarı Kerem Akça ile sinema tarihine yön veren akımlar üzerine konuşulacak “Kerem Akça ile Sinemada Akımlar” seminerinin Şubat ayı konusu “Çek Yeni Dalgası”. Sinema Seminerleri isimli programda ise sinema yazarı ve öğretim görevlisi Rıza Oylum şubat ayında “Edebiyat Uyarlamaları” üzerine konuşacak.