Küçükbakkalköy’de 71 yaşındaki yaşlı kadın kimliği belirsiz kişi tarafından darp edildi. Ataşehir Haber Ajansı’nın edindiği bilgiye göre; 3 Ağustos günü saat 19:30 civarında Küçükbakkalköy’de bulunan belediye blokları isimli sitede ikamet eden 71 yaşındaki H.B. isimli vatandaş köpek gezdiren genç bayanın köpeğinin bağlı bulunduğu ipini uzun tutması sonucunda kendisine doğru geldiğini görünce ürktüğünü ve daha sonra ise köpeğin konut alanlarının ortak kullanım alanına yakın bir noktada tuvaletinin yaptırması üzerine köpeğin sahibine sözlü “Hastalık var, köpeğin tuvaletini farklı bir noktada yaptırsan” diyerek uyarıda bulunduğu öğrenildi.

Ertesi günü akşamı saat 21:00 civarında yine evinin önünde oturan 71 yaşındaki H.B. bir önceki gün uyardığı genç bayan ile denk gelince bu sefer hiç karşılaşmadığı bir tepki ile karşılaştı. Köpeğin sahibi olduğu iddia edilen genç kadın beraberindeki erkek arkadaşı ve 2 bayan ile birlikte bir önceki gün kendisine sözlü uyarıda bulunan H.B.’yi hedef göstererek, “köpeğime buraya tuvaletini yaptırma” diyen kadın bu diyerek yaşlı kadına sözlü laf attı.

Bunun üzerine yanında 21 yaşında olduğu iddia edilen erkek arkadaşı; 71 yaşındaki H.B.’ye küfürler ve hakaretler etti. H.B.’nin kendisine sözlü olarak cevap vermesinin ardından yumruk atmaya ve tekme atmaya başlamasının ardından 71 yaşındaki H.B. isimli vatandaş dengesini kaybederek yere düştü ve yerde fiziki darp ile sözlü hakaretlere maruz kaldı.

H.B.’yi yere düşmüş ve darp edildiğini gören komşuları; “kadını bırak, kalp hastası” demesine rağmen A. ismi olduğu öğrenilen 21 yaşındaki kişi hem hakaretlerine hemde şiddetine devam ederken bu seferde yaşlı kadının üzerindeki kıyafetleri yırtmaya çalıştığı sırada yaşlı kadının komşularının müdahalesiyle karşılaştı.

Yaşlı kadına şiddetini devam ettirmesi üzerine olay yerine gelen komşularının ilk müdahalesi ile emniyet mensuplarının devreye girmesi ile kalp hastası olduğu öğrenilen H.B. isimli yaşlı kadının ölümden döndüğü öğrenildi.

21 yaşındaki A. ismindeki şahsın yaşlı kadını darp ettiğini gören komşuları polis ekiplerinin gelmesi ile birlikte linç etmek isterken polis ekipleri şüpheli şahsı vatandaşlardan emniyet aracına koyarak uzaklaştırdı.

Yaşlı kadının aldığı ağır darp nedeniyle ambulans ile Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevkinin ardından ilk müdahalesinin ardından taburcu edildi.

71 Yaşındaki kadının hastaneden taburcu olmasının ardından İçerenköy Polis Merkezi’ne gelerek ifade verdiği kendisine saldıran A. ismindeki şüpheli şahsında savcılık kararıyla serbest bırakıldığını öğrendi.

H.B.’nin hastaneden taburcu edilmesinin ardından vücudunun belirli bölgelerinde özellikle kolunda, bacaklarında ve dizinde morluklar oluştuğu görüldü. H.B. ismindeki yaşlı kadının evinde tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

H.B.'nin ailesi annesine saldıran kişinin savcılık kararıyla serbest bırakılmasına tepki göstererek saldırgan hakkında cezai işlem uygulanmasını bekliyor.