Ataşehir İlkokulu Kızılay Şehidi Mehmet Arif Kıdıman Kütüphanesi’nin açılış töreni; Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Yasir Yılmaz, Kızılay İstanbul İl Başkanı Kadem Ekşi, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Şube Müdürü Nazım Yurdagül, Kamu Kurum Müdürleri, Şehit Arif Kıdıman'ın kardeşleri Işıl Kıdıman Sevindik, Soner Kıdıman, Ataşehir Şubesi Başkanı Talha Keleş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Hayırseverler ve bağışçıların yanısıra AK Parti Ataşehir İlçe Başkan Yardımcıları Yeliz Gülmüş, Halil İbrahim Yazıcı, Kızılay Gönüllüleri'nin katılımıyla gerçekleşti.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık'ı okul öğrencisi çiçek ile karşılarken, Ataşehir'de pandemi sürecinde önemli katkıları olan Ataşehir Off Road Gönüllüleri'de genel başkan Dr. Kerem Kınık'ı araçlarıyla karşıladılar. Kütüphane açılışı öncesinde protokol konuşmaları gerçekleşti.

OKULUMUZUN EN BÜYÜK EKSİKLİĞİ KÜTÜPHANEYDİ

Okul Müdürü Serdar Yalkut, "Okulun yeni bir okul olduğunu en önemli eksikliklerinden birisinin de Kütüphane olduğunu ve Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş'in ziyareti sırasında kendisiyle konuyu paylaştığını belirtti. Kızılay Şube Başkanı Talha Keleş'inde bu konuda sorumluluk alarak şube olarak biz yapalım demesi sonucunda ortaya böylesine harika eser çıktı. Emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, Kızılay'ın Suriye'deki çalışması sırasında şehit olan Mehmet Arif Kıdıman'ı saygıyla anıyorum" dedi.

KÜTÜPHANELER HAYATIMIZIN VAZGEÇİLMEZİ!

El yazısı kütüphanelerden baskı kütüphanelere ilerde de Dijital Kütüphanelere geçeceğiz. Kitaplar asla vazgeçilmezimiz olacak. Okullarımızın olmazsa olmazı öğrencilerimizi buluşturmamız gereken bölümlerin başında Kütüphaneler geliyor. Okumanın son derece önemli olduğunu, kütüphanelerin de önemli bir yeri olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Ataşehir'de kütüphanesiz okulumuz kalmaması için çalışıyoruz. Bu manada Kızılay Genel Merkezimize ve Şubemize teşekkür ediyorum. Şehidimiz adıyla kazandırılmış olan kütüphanemizin hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

ŞEHİDİMİZİN ADINI KÜTÜPHANE İLE ANIYORUZ
Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, "Ataşehir Şubemizin kütüphane açılışı vesilesi ile buradayız. Kızılay'ın en önemli faaliyetlerinden birisi olan eğitim'e destek kapsamında; çok yakın zamanda YİBO'larda okuyan 40 bin öğrencimize kırtasiye desteği verdik. Okula gitme zorluğu yaşayan öğrencilerimize burs temin ediyoruz. Özel eğitim sınıflarımızın teşrifini sağlıyoruz. Kırsal bölgelerde bulunan okullarımızın bakım-onarımlarını sağlıyoruz. Bağışçılarımız aracılığıyla okullar inşaa ediyoruz. Bağışçılarımızın desteği ile MEB'e destek olmaya çalışıyoruz. 18 Milyon öğrencisi 1 Milyon'u aşkın eğitim camiasına Kızılay olarak eğitime desteklerimizi sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl şehit olan Mehmet Arif Kıdıman'ın adını yaşatmak için buradayız. Kardeşimizin insanlık nasıl çalıştığını biliyoruz. Adını her daim anmak üzere bu kütüphanemizi kazandırıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş, Şube Başkan Yardımcısı birlikte Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık'a teşekkür belgesi verdiler.
Belgenin ardından açılış kurdelesinin kesilmesi ile birlikte kütüphane'deki eserler incelenerek Kızılay'ın hilali önünde hatıra fotoğrafı çekinildi.

KIZILAY ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM İHTİYAÇLARINI KARŞILIYOR
Kızılay, burs, kırtasiye seti, eğitim materyalleri, tablet ile bilgisayar desteği, okul tefrişatı-tadilatı, gıda, giyim malzemeleri, özel eğitim sınıfları ve paydaşlarla yürütülen ortak projelerle dezavantajlı öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılıyor. Açılan kütüphanelerle de kitap sevgisi aşılanıyor.

ATAŞEHİR’DE İYİLİK TEMALI İLK KÜTÜPHANESİ!


Ataşehir İlkokulu’nda kazandırılan Kızılay Şehidi Mehmet Arif Kıdıman kütüphanesinin tefrişatı ise Kızılay Ataşehir Şubesi tarafından hayırsever bağışçıların desteğiyle yapıldı. 100 m2’lik alana sahip kütüphane’de binlerce eser kitap, aynı anda 30’u aşkın öğrencinin rahat kitap okuyabileceği oturma düzeni mevcut. Ayrıca kütüphane de; Kızılay’ın İyilik Sensiz Olmaz, İyilik Kime Yakışmaz Ki? Yazılı görsel duvar süslemeleri ile Kızılay’ın kırmızı hilali ve ağaç kitaplık mimarisi de dikkat çekiyor.

ŞEHİT MEHMET ARİF KIDIMAN KİMDİR?
Suriye'nin kuzeyinde 14 Eylül 2020’de şehit düşen Türk Kızılay personeli 40 yaşındaki Mehmet Arif Kıdıman, Kızılay El-Bab Sevgi mağazasında yardım görevinde çalışıyordu. Kıdıman, Hayatını insanlara yardım etmeye adamıştı. Çocuklara yardım eli uzatmaktan mutluluk duyuyordu. 14 yıldır Kızılay'da görev yapıyordu. İçinde bulunduğu Kızılay aracı Suriye'de, El Bab yolunda saldırıya uğradı. Teröristlerin açtığı ateşle şehit düştü. 15 Eylül 2020 tarihinde memleketi Düzce'de son yolculuğuna uğurlandı.