Kızılay Ataşehir Şubesi tarafından kış aylarında "Ataşehirli Öğrenciler Üşümesin" diye 42 okul tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi toplam 2600'ü aşkın öğrenciye mont, bot ve kıyafet yardımı dağıtımı programına Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Şube Müdürü Nazım Yurdagül, Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş, Kızılay Ataşehir Yöneticileri, Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme ve Koruma Derneği Başkanı İsmail Dağ ile 42 okul yöneticisi katıldı.

Okullarımızda Kızılay Kulüplerimizi önemsiyoruz
Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş yaptığı kısa konuşmada; "Kızılay Ataşehir şubesi olarak her sene gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonumuzu bu yılda gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu çalışmanın öncülüğünü üstlenen Rahman Baki ve İsmail Dağ'a teşekkür ediyorum. Türk Kızılayının amacı kan almak değil, ihtiyaç sahibi insanlara yardım eli uzatmasıdır. Bununla ilgili Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürümüzde burada özellikle liselerimizde Kızılay Kulüplerinin daha etkin olmasını istiyor, katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

Öğrencilerimizi iyi bir insan olması için kızılay kulüplerimize teşvik edin
Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ise yaptığı konuşmada; "Köklü bir kuruluş olan Kızılay'da amacımız her zaman faydalı ve yararlı işler yapmak. Bugünde Kızılayımız sağolsun eski ve yeni başkanlarımız çok iyi bir şekilde çalışıyorlar. Kendileri çevrelerine çok iyi örnek oluyorlar. Bugünde okullarımıza yardım ediyoruz. Kızılay her türlü afet ve olası durumlarda yardımlarını dünyanın birçok yerine gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Kızılay Başkanımızında dediği gibi öğrencilerimize gerçekten iyi insan olma bilincini yerleştirmemiz gerekiyor. Kızılay Kulübü'de bu açıdan çok önemli. Bu yaşlarda ilkokul, lise çağlarında gençlerimizin yardım sever iyi bir nesil olması için kulüplere katılımlarının teşvik edilmesi gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

Kaymakam Ertaş'tan fotoğraf uyarısı
Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş, emeği geçen yöneticileri kutlarken yardımlarda öğrencilerin mağduriyet yaşamaması adına fotoğraf çekimlerinin yapılmamamasını ve bu konuda hassas yaklaşılması gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından 42 okul yöneticisine ihtiyaç sahibi önceden tespit edilen öğrencilere dağıtılmak üzere mont, bot ve kıyafet yardımları Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Şube Başkanı Talha Keleş, Şube Yöneticileri tarafından takdim edildi.