Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi Talha Keleş ile birlikte yeni yönetimin ilk icraati kuruluşundan bugüne görev yapan isimlerle vefa buluşması olurken, koronavirüsün ülkemizde etkili olması ile birlikte kan bağış kampanyalarının yanısıra Ataşehir Kaymakamlığına bağlı Vefa Sosyal Destek Gruplarında ihtiyaç sahibi vatandaşların erzak, gıda yardımı, hijyen paketleri(sabun, eldiven, maske, dezenfaktan), ekmek-pide dağıtımları, filyasyon ekibine destek faaliyetleri ile takdirleri toplamıştı. Son genelgeler ile birlikte hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının ardından Kızılay Ataşehir Şubesi tedbirlerle beraber çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam ediyor.

Ataşehir'deki sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin desteği ile Ataşehir'in çeşitli mahallelerinde kan bağış otobüsü ve kan bağış çadırı kuran Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi, özellikle koronavirüse yakalanan ve ağır olarak tedavilerini sürdüren vatandaşların plazma kan bağışları da yine şube aracılığıyla kızılay kan merkezlerine yönlendiriliyor. Anadolu yakasında ortalama günlük 1000 hasta için kan ihtiyacı olduğunu hatırlatan Kızılay Ataşehir Şubesi Başkanı Talha Keleş, "Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları ile birlikte kan bağışı kampanyalarımızı şube merkezimizde gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Böylelikle hafta sonları ortalama günlük 30 - 100 arası kan bağışı topluyoruz. Vatandaşlarımızın kan bağışı konusunda güvenle gelebilmeleri için gerekli her türlü sistemi ve tedbirlerimizi aldık. 26-27 Aralık ve 2-3 Ocak tarihlerinde kan bağışı kampanyamız devam edecek. Duyarlı tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Hafta sonu gerçekleşen kan bağışı kampanyasına dernek olarak destek veren Ataşehir Giresunlular Derneği Başkanı Fatih Yelekoğlu'da yapmış olduğu açıklamada;"Ataşehir Giresunlular Derneği olarak sosyal sorumluluk projelerimize Kızılay Ataşehir Şubemiz ile yapmış olduğumuz istişareler sonrasında destek olmaya karar verdik. Üyelerimize ve hemşehrilerimize özellikle içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde kan stoklarının azalması ile birlikte hastalarımıza katkımız olsun diyerek çağrıda bulunduk. Elimizden geldiğince Kızılayımızın kan bağışı kampanyalarına dernek olarak katılım sağlıyoruz. Üyelerimize ve hemşehrilerimize kan bağışı kampanyasına katılım sağladıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

Kızılay Ataşehir Şubesi, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları kan vermene engel değil diyerek bugüne kadar ortalama 500'e yakın kan bağışı topladı. Böylelikle pandemi sürecini fırsata çevirmiş oldu.