11 Haziran 1868'de kurulan Türk Kızılayı'nın kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Kızılay Ataşehir Şubesi, Kızılay’ın 154’ncü kuruluş yıldönümünü Atatürk Mahallesi’ndeki hizmet merkezinde şube kuruluşundan bugüne görev alan Kızılay yöneticileri ve gönüllüleri ile birlikte kutladı.

Kızılay’ın 154’ncü kuruluş yıldönümü etkinliklerine; Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Kamu Kurum Yöneticileri, Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Dr. Oğuz Can, Yönetim Kurulu Üyesi Yasir Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Emre Koç, Kızılay Ataşehir Kurucu Başkanı Rahman Baki ve kurucu yönetim kurulu üyeleri, Şube Başkanı Talha Keleş ve yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyeleri ile Kızılay Ataşehir gönüllüleri katıldı.

İyilikle hareket eden bir şube olduk


Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş, “Kızılay’ın kuruluş yıl dönümü bir deyişle ad gününü kutlamak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bizleri yalnız bırakmayan Kaymakamımıza, kurum müdürlerimize, destekçilerimize çok teşekkür ediyoruz. Kızılaycılık, ilk önce kendi aramızda bir şeyleri paylaşma ardından bu güçle etrafımıza yayılmak demek. Kızılay Ataşehir’in tüm kademesiyle bir etkinlik düzenleyelim istedik, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bu bayrağı Rahman Baki’den devraldım. İyilikle hareket eden bir şube olduk. Kızılay hepimizin kurumu, desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.

Biz iyilikte varız, her zaman destekçisiyiz


Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, “Bizim görevimiz iyilikte yarışan, hayırda buluşan insanlara destek olmak. Biz devleti temsil ediyoruz. Hayırda buluşan herkesin yanındayız. Ataşehir’de en iyi örneklerden biri burada Kızılay yönetimi. Talha Keleş ve yönetimine, Rahman bey ve yönetimine teşekkür ediyorum. Ataşehir Şubesi’nin geliri olmamasına rağmen, çok büyük yardımlarla insanlarımıza dokundu. Kızılay Ataşehir Şubesi pandemi sürecinde vefa grubuna dâhil oldular ve desteklediler. Gençlerimiz, bayanlar çok ciddi destek oldular. Yönetimdeki arkadaşlar tüm imkânlarını seferber ettiler. Biz her felakette Kızılay ile beraberdik. Antalya’da, Bodrum’da, Kastamonu’da, Elazığ’daki felaketlerde yardımlar toplayarak Kızılay Ataşehir ile ulaştırdık. Özellikle felaketlerde siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ciddi katkısı var, kendilerine de teşekkür ediyorum. Ben ve ailem Kızılay gönüllüsü. En önemli eksikliğimiz kan almada Kızılay’ın yetkili kurum olduğunu halkımıza en iyi şekilde anlatmamız gerekiyor. Bizler kurumlarımız aracılığıyla Kızılay’ımızla yapmaya çalışıyoruz. Biz iyilikte varız, her zaman destekçisiyiz. Kızılay dünya genelinde bir kurum. Bu ülke dünyaya lazım. Kızılay’da aynı şekilde dünyaya lazım” ifadelerini kullandı.


Kızılay Ataşehir Şubesi Örnek Oldu

Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Dr. Oğuz Can, “Böyle güzel bir aile birlikteyiz. Genel merkezi temsilen buradayız. Ataşehir çok bereketli bir yer. Buradan farklı bir çıkış hikâyesi var. 1864’de cenevre’de başlayan bir iyilik hareketleri silsilesi. Bizim kültürümüz ve değerlerimizle çok eskilere dayanan bir kurumumuz. Hilâl-i Ahmer’in altında birlikte ve beraberiz. Bu anlamda Kızılay’ın bir iyilik hareketi ve iyilik çınarının olması bir tarafa çok farklı kültürleri ve motivasyonları bir araya getiriyor ve iyilik bulaşıcı hale geliyor. Bu anlamda burada gördüğüm bu tablo çok kıymetli. Bu yıl Genel Başkanımız Dr. Kerem Kınık açıklamıştı. Dayanışma yılı olarak ilan ettiğimiz bu yılda; zor zamanlarda toplumu güçlendiren Kızılay kurumların birlikte ve hedef odaklı olması gerekiyor. Ataşehir bu noktada İstanbul dışında birçok şubemize örnek oldu. Bu aile fotoğrafı hepimizi gururlandırdı. Ülkemiz, milletimiz için iyilik hareketlerinin artmasını diliyorum. Genel merkezimiz şubelerimiz ve gönüllülerimizle kendisini güçlendirmeye ve topluma hizmet etmeye devam edeceğiz. Kızılay’ımız çok yaşasın.” Şeklinde konuştu.

Kızılay için elimizden geleni yaptık

Kızılay Ataşehir Şubesi kurucu Başkanı Rahman Baki, “Şubemizi 2009 yılında kurduk, çok kolay olmadı. Çok fedakâr arkadaşlarımız oldu. Temel ilk yardım birimi açılarak, Kızılay’ın gelirleri yükseldi. Elimizden ne geldi ise yaptık. Projelerimizi hayata geçirdik. Sağlık ve yardımda önemli çalışmalar yaptık. Kızılay genel merkezine halkla iç içe projeler yapmasını dilerim. Talha Başkan ve yönetimine başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar hep birlikte Kızılay’ın 154’ncü kuruluş yıldönümünü pasta keserek kutladı.