Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi yaptıkları toplantı sonrasında 24 saat gibi kısa bir sürede Sinop ve Kastamonu’daki selden etkilenen bölgelerde kullanılmak üzere hazırladıkları temel ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı yardım tırı Ferhatpaşa Mahallesi’ndeki hareket merkezinde hazırlandı.

Yardım tırının Ferhatpaşa’daki hareket merkezinde hazırlanmasında; Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş, Şube Başkan Yardımcısı Fatih Yelekoğlu ve Kadın Kolları Başkanı aynı zamanda Şube Başkan Yardımcısı Şengül Sürmen hazır bulundu.

Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş, “Geçtiğimiz hafta Antalya ve yakın çevresinde meydana gelen yangınlar sonrasında bölgeye gitmiş ve ihtiyaçları yerinde tespit etmiştik. Bu hafta da hepimizin yakından bildiği batı Karadeniz illerimizden Kastamonu ve Sinop illerimizde özellikle şiddetli yağış sonrasında birçok ilçemiz seller altında kaldı. Bizde yapmış olduğumuz toplantı sonrasında Kızılay bölge koordinatörlüklerimizle iletişime geçerek ilk yardım tırımızı hazırlamaya karar verdik ve 24 saat gibi kısa bir sürede stoklarımızda bulunan ve hayırseverlerimizin desteği ile hazırlanan yardım malzemelerini toparladık. Ve bugün sel bölgelerindeki vatandaşlarımız için aciliyeti olan malzemelerimizin olduğu tırımızı koordinasyon merkezine uğurluyoruz. Bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda yardımlarımız devam edecektir.”dedi.

Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi’nce hazırlanan yardım tırında; “Su, Bisküvi, Gofret, Meyve Suyu’nun yanısıra AFAD konteynırlarında kullanılmak üzere yatak ile sel bölgesinde görev yapan AFAD ekiplerinin kullanabileceği bot, yağmurluk ve kürek gibi malzemeler” yer aldı.

Yardım tırının şube yönetimince hareket merkezinde uğurlanmasının ardından ertesi gün gece yarısı gibi koordinasyon merkezine varması bekleniyor.