İstiklal Marşı’mızın yazarı, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ölümünün 83. Yıldönümünde Ataşehir Kemal Berktan Ortaokulu Müdürlüğü tarafından hazırlanan etkinlikle anıldı.Milli Şairimiz ve İstiklal Marşı’mızın Yazarı Mehmet Akif Ersoy ölümünün 83’üncü yıldönümü nedeniyle Kemal Berktan Ortaokulun da düzenlenen panelle anıldı.

Anma töreninden önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi Yöneticileri, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Nazım Yurdagül ve İlçe Milli Eğitim Özel Büro Sorumlusu Gülcan İzci, okul müdürleri, veli ve öğrencilerin katılımıyla MEB 2023 Vizyonu kapsamında Tasarım Beceri Atölyeleri(TBA) bünyesinde FETEM (Fen Laboratuvarı) Atölyesi açılışı yapıldı.

Daha sonra Kemal Berktan Ortaokulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen panel saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Panelin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Göncer Demiryülek; Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 83’üncü yıldönümü münasebetiyle hayatından kesitler sunarak rahmet ve minnetle andığını dile getirdi.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Nazım Yurdagül’de Şairin birkaç dizesini okuyarak başladığı konuşmasında, Akif’in, şiirlerinde ümmetin her coğrafyasındaki her insanın dramını yaşamış sıradan bir şair değil, aynı zamanında ilmiyle, irfanıyla hayatın her zerresini iliklerine kadar yaşamış bir şairimizdir. Gani gani rahmet diliyorum şeklinde ifadeler kullandı.


Minik öğrenci Zeynep Ela Yargı’nın İstiklal Marşı’nın on kıtasını okuması büyük alkış aldı. Protokol konuşmalarının sonunda düzenlenen ve Moderatörlüğünü okulun İngilizce Öğretmeni Eda Oğuz Çay’ın yaptığı Akif’i anma ve anlama paneline konuşmacı olarak katılan okulun Türkçe Öğretmeni Esra Şimşek, Din Kültür ve Ahlak Öğretmeni E.Rabia Akmeşe Kudretoğlu ile Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mehmet Yargı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, eserleri, dünya'ya bakış açısının yanısıra tarihsel hem de dinsel yönden ele aldılar.