Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, 19 Ekim Muhtarlar günü kapsamında Ataşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Saraçoğlu ve mahalle muhtarlarını kabul etti.

BAKANLIĞIMIZ KOŞULLARINIZ ve HAKLARINIZIN İYİLEŞTİRİLMESİNE YÖNELİK ÇALIŞMALAR BAŞLATTI

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, "Bugün sizlerle biraraya gelerek sizlerin muhtarlar olarak talep ve önerilerinizi hem valiliğimize hemde bakanlığımıza not alarak ileteceğiz. Sizlerin sorumluluğu büyük, bizlere her türlü anlamda yardımcı oluyorsunuz. İlçemizin mahallelerindeki asayiş, eğitim, sağlık ve pandemi sürecinde sorunları konusunda uyumlu çalıştık. İçişleri Bakanlığımızın özellikle mahallelerde kimliği belirsiz kişilere yönelik muhtarlık bilgi sistemi üzerinde yeni bir projesi geliştirdiğini ve bu sistem ile mahallenizde son bir aylık süreçte kimlerin yaşadığını sorgulayabileceksiniz.Ayrıca; bakanlığımızca muhtarlıklara bütçe, personel gibi kanunsal haklarınızın iyileştirilmesine yönelik çalışmalarında yapıldığını belirtmek isterim. Muhtarlar gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum. " ifadelerini kullandı.

MUHTARLARIN SORUNLARI VALİLİK VE BAKANLIĞA İLETİLECEK

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş'ın konuşmasını tamamlamasının ardından mahalle muhtarları sırasıyla söz alarak; Muhtarlar gününe yönelik bu programı düzenlediği için İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş'a teşekkür ettiler. Muhtarlar; "5490 sayılı kanunun 51/52 ve 67 No'lu maddelerinin uygulanmasını talep ettiler. Okullardaki yaşanan güvenlik, temizlik sorunları, imar planlarından kaynaklı vatandaşların talepleri, muhtarlıkların vatandaşlık nüfus işlemleri ve denetimlerinin sistem üzerinden görülmesi, mahallelerdeki park ve caddelere kamera sistemlerinin kurulması, Fakirlik Belgesi düzenleme sorunları, Muhtarlık ısıtma, eleman ve bütçe problemleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlara yeşil pasaport sözünü" hatırlatarak taleplerini sözlü olarak dile getirdiler. Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş'ta muhtarlık sorunlarının Valilik ve Bakanlığa iletmek üzere yazı işleri müdürlüğünce not alındığını belirtti.

MUHTARLIKLARA KOLAYLIK SAĞLANACAK

İlçe Nüfus Müdürü Dursun Kırış'ta İçişleri Bakanlığı'nca yapılan yeni proje ile ilgili ön bilgi verdi. Kırış; "Bakanlık nüfus kayıtlarının taşınan, ayrılanlar ile ilgili sistem kuruyor. Bu sistem yaklaşık 1 aylık bir süre içerisinde tamamlanmış olacak. Bizler muhtarlarımıza bu proje ile ilgili eğitim vereceğiz. Mahallelere son bir ayda gelip, gidenlerin dökümanları mernis sistemi üzerinden muhtarlıklarımızca sorgulanabilenecek. Ayrıca; adrese dayalı tebligat sisteminde tespit edilemeyen kişilerinde kayıtlarında düzenleme yapılarak, kayıt silinmesi yapılabilecek" dedi.

Kaymakam Ertaş, tekrardan muhtarların gününü kutlayarak İstanbul Valiliği'nce muhtarlara "AKİF" sineması gösterim davetini iletti.