Geçtiğimiz yıl tam anlamıyla gönüllülük esasına dayalı kurulan Kayışdağı Zirve Grubu, üyeleriyle doğa’nın zenginliklerine dikkat çekmek ve doğayı korumak amacıyla yürüyüş etkinliklerini arttırıyor. Geçtiğimiz yılda Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse’nin girişimleriyle yürüyüş parkurları ve mola noktaları özel çalışma ile tabelalandırma işlemleri yapılmış ancak, Orman Genel Müdürlüğü’nün aldığı karar sonrasında bu çalışmalar görevlilerce söktürülmüştü.

Kayışdağı Zirve Grubu üyelerinin girişimleriyle Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse’ye gerçekleşen ziyarette; “Kayışdağı Zirve Grubu Üyelerine Eşofman Takımı” desteği sözü alınmıştı.

Hafta sonu gerçekleşen etkinlikte yaklaşık 30’u aşkın Kayışdağı Zirve Grubu üyeleri Kayışdağı Ormanı’nda yürüyüş etkinliği gerçekleştirdi. Gerçekleşen etkinliğe; Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Ekrem Köse, Hüseyin Hışman, Cenan Arslan, İBB Ataşehir İtfaiye İstasyonu Eski Amiri aynı zaman Merkez İtfaiye Müdür Yardımcısı Hakan Karabulut’ta katılım sağladı.

Kayışdağı’nın zirve noktasına ulaşan grup üyelerine Ataşehir Belediyesi tarafından hazırlanan eşofman takımları takdim edildi. Etkinlik ile ilgili bilgi veren Kayışdağı Zirve Grubu Kurucusu Hüseyin Onur, “Ormanlarımıza sahip çıkmak, doğayı korumak adına sizlerle birlikte bu anlamlı etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bizlere inanan ve güvenen tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Bugün ayrıca; Ataşehir Belediye Başkan Yardımcımız Ekrem Köse’ye bizlere vermiş olduğu destek ve katkılar adına bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kayışdağı Zirve Grubu üyeleri; Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse’ye ve Özellikle Kayışdağı’nda çıkan orman yangınları için ciddi çalışmalar yapan Ataşehir İtfaiye İstasyonu Eski Grup Amiri Hakan Karabulut’a teşekkür plaketi verildi.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse’de yapmış olduğu kısa açıklamada; “Kendilerinin de doğa sporlarına çok önem verdiğini ve fırsat buldukça orman yürüyüşleri gerçekleştirdiklerini ve bu anlamlı oluşumu desteklediklerini belirtti. Ayrıca; Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’nin bizlere verdiği yetki ve destek ile siz değerli sporcularımızın ve halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Ataşehir İtfaiye İstasyonu Eski Grup Amiri aynı zamanda Merkez İtfaiye Müdür Yardımcısı Hakan Karabulut’ta, “Kayışdağı Mahallesi’nde böyle bir oluşumun olması son derece önemli. Orman yangınları, ormanın korunması konusunda zirve grubumuzu kutluyorum. Şuan farklı görevde olsam bile bende Zirve Grubunun bir üyesi olarak fırsat buldukça bu yürüyüşlere katılıyorum. Emeği geçenleri kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Etkinlik kapsamında zirve de kahvaltı ikramı ve yürüyüş parkurunun tamamlanması ile birlikte etkinlik hatıra fotoğraflarının çekinilmesi ile sona erdi.