Maltepe İle Ataşehir İlçesi Sınırında kalan İstanbul'un en yüksek 3'ncü noktası olma özelliği taşıyan doğal kaynak zenginliklerine sahip Kayışdağı Ormanı'nın Ferhatpaşa mahallesine bakan yönündeki alanında son dönemde yetişkin ve büyüme aşamasında olan ağaçların kesildiği görülüyor.

Sosyal Medya'da özellikle yapılan paylaşımlar nedeniyle Orman Genel Müdürlüğüne bağlı bölge müdürlükleri ve şefliklerinden edindiğimiz bilgiye göre; "Böcekli ağaçlar ve kurumuş ağaçlar kesiliyor" denilse de vatandaşlar bu konuda farklı bir durumun söz konusu olduğunu iddia ediyor.

Özellikle çeşitli etkinliklerle Kayışdağı Ormanı'nda yürüyüş yapan doğa severlerin çektiği görüntülerde binlerce ağaç kesilmiş ve üzerlerine işaretler konulmuş ancak bunun dışında bazı yeni dikildiği ve büyüme aşamasında olan ağaçlarında kesildiği görülüyor.

Konuyla ilgili yayın grubumuza bilgi veren Kayışdağını Sevenler Grubu üyeleri, "Pazar günü saat:11.00'de bu duruma sessiz kalmamak için yürüyüş ve açıklama gerçekleştireceğiz. Etkinliğe tüm halkımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.

Konuyla ilgili yetkililer veya tarafların yayın grubumuzla iletişime geçmeleri durumunda belgeleri ve açıklamaları da kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla sayfamızdan paylaşılacaktır.