Kars ve Yöresi Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (KAR-DER) Genel Başkanı Orhan Çerkez’in öncülüğünde dernek yönetimince; ülke genelinde son günlerde artan doğal afetler sonucunda meydana gelen yanan evler ve selden etkilenen konut alanlarındaki vatandaşların mağduriyetlerini gidermek adına “AFET BÖLGESİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ” adı altında yardım kampanyası başlatıldı.

KAR-DER bünyesinde Küçükbakkalköy’de hizmet veren Kars, Ardahan ve Iğdır Dayanışma Merkezi’nde geçtiğimiz hafta sonu itibariyle başlatılan yardım kampanyası kapsamında; “Bebek ve çocuk temel ihtiyaçları, yaralanmalar için medikal ürünler, ev tekstil ürünleri, kişisel hijyen ve evlerde kullanılan temizlik malzemeleri, giysi ve kuru gıda malzemeleri, mutfak malzemeleri” hayırsever vatandaşların bağışlarıyla toplandı.

Hayırsever vatandaşların dernek merkezine ulaştırdıkları malzemeler KAR-DER Yönetim Kurulu üyeleri tarafından tek tek ayıklanarak ihtiyaç türüne göre ayrı ayrı kolilere yerleştirildi. Yaklaşık 6 gün gibi kısa sürede dernek merkezine ulaşan yardımlar yapılan düzenlemeler ile 100 koliye kadar ulaştı.

KAR-DER Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Yardımcısı Recep Akçay; “KAR-DER Yönetim Kurulu Başkanımız Orhan Çerkez beyin Önderliğinde Kar-Der ailesinin ve değerli yönetim kurulu arkadaşlarımın katkıları ile alışıla gelmiş sosyal sorumluluk projelerimizden birisini daha hayata geçirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Dernek merkezimizde ülkemizin farklı bölgelerinde meydan gelen orman yangınları ve sel felaketlerinde mağdur yurttaşlarımızın temel ihtiyaçlarını bağış yöntemiyle topladık. Dileğimiz sürecin en az zararla atlatılması ve yaraların hızla sarılması. Emeği geçen bağışçılarımıza, KAR-DER Ailemize ve Yönetim Kurulu Arkadaşlarımıza Başkanımız Orhan Çerkez adına ve kendi adıma bir kez daha teşekkür ederim.” Dedi.

Hazırlanan yardım kolileri Ataşehir Belediyesi’nin lojistik desteği ile önceden hazırlanan tıra yüklendi. Yardım tırı afet bölgelerine varmak üzere KAR-DER Yönetim Kurulu üyelerinin son kontrolleri eşliğinde uğurlamasıyla yola çıktı.