CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul İlçe Başkanlarını topladı. Yaklaşık 35 dakika süren toplantıda Genel Başkan Kılıçdaroğlu yeni seçilen ilçe başkanlarını tebrik etti.

İzmir’de mevcut başkan Deniz Yücel ve Ankara’da PM Üyesi Ali Hikmet Akıllı’nın aday gösterileceğini söyledi. Toplantıdan sonra basında her ne kadar Kılıçdaroğlu’nun Kaftancıoğlu ile devam kararı aldı denilse de aslında işin arka planı çok farklı. Kaftancıoğlu 2018’de Cemal Canpolat’a karşı kazandığı kongrenin hemen ardından 36. Olağan Kurultayda söz verdiği isimlerin hiç birini Parti Meclisine taşıyamadı. Kurultaydan sonra Kaftancıoğlu’na seçim kazandıran ekipler birer birer kopmaya başladılar.

Ve İplerin Koptuğu Gün!

Kurultayın ardından 31 Mart yerel seçimlerinde Belediye başkanlığı adaylıklarında İstanbul’da istediği hiçbir ismi belediye başkanı olarak atatamayan ve herkesin bildiği birçok başarılı belediye başkanını sırf alevi oldukları için istemedi. MYK ve Parti Meclisinden istediği sonuçları alamayan Kaftancıoğlu, PM toplantısı devam ederken İl yöneticileri dâhil kimseye haber vermeden Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla istifa ettiğini duyurmuştu.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu istifayı hemen kabul etmek istese de, Medyada 10 Aralıkçı olarak bilinen Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı MYK’da baskı kurarak Kaftancıoğlu’nun istifasını kabul ettirmedi. Ve yerel seçimlerden sonra görevden alınacağı söylentileriyle bugünlere kadar geldik.

İmamoğlu – Kaftancıoğlu Çatışması

23 Haziran seçimlerine kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile de mecburiyetten iyi geçinmeye çalışan Kaftancıoğlu, seçimlerin hemen ardından gerçek yüzünü orada da göstermeye başladı. Yakınında ne kadar insan varsa Büyükşehir Belediyesinde işe aldırmaya çalışan, İmamoğlu’nun da buna karşı çıkarak Liyakat esaslı personel alımı yapacağını söylemesinden sonra Kaftancıoğlu ve İmamoğlu arasındaki ipler tamamiyle koptu.

Bu süreçlerin ardından İlçe kongrelerinde de İstanbul’da sadece 4-5 tane ilçe’de kendi adayları ile kazanan Kaftancıoğlu, kongrelerden de mağlubiyetle ayrıldı. Etrafında sık sık İl Delegelerini, İl yönetimini, Parti Meclisini ve MYK’yı ben belirleyeceğim. Oğuz Kaan Salıcı’yı da genel başkan yapıp CHP’yi biz yöneteceğiz dediği kulislerde konuşulanlar arasında.

Ve kongrelerden istediği sonucu alamayan Kaftancıoğlu, Kılıçdaroğlu’na giderek yardım istedi. Oğuz Kaan Salıcı ve Canan Kaftancıoğlu toplamda 200’delegeye bile yaklaşamazken Genel Başkana daha farklı anlatıp İlçe Başkanlarıyla toplantı yapmasını istediler. Bir İlçe Başkanından aldığımız bilgiye göre Genel Başkan Kılıçdaroğlu’da Cumartesi günü yaptığı toplantıda İzmir ve Ankara’yı direk isim vererek işaret ederken, İstanbul’da da tek adayla gidilmesi yönünde bir isteği olduğunu belirtti. Ama bunu konuşmasında özellikle Kaftancıoğlu’nun ismini dile getirmedi.

Kaftancıoğlu’nun konuşmalarından rahatsız olan Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresine yeni bir İl Başkan adayı çıkartın ve bu kadını gönderin dediği kulislerde konuşulanlar arasında.