Atatürk Mahallesi Meriç Sokak’ta Ataşehirlilere hizmet verecek Toplumsal Eşitlik Birimi ve Kadın Dayanışma Merkezi’nin’ açılış törenine; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Belediye Başkan Yardımcıları Sadık Semih Kayhan, Hüseyin Hışman, Ekrem Köse, Cenan Arslan, Orhan Çerkez , Birim Müdürleri, Meclis 1’nci Başkan Vekili Kudret Arslan, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Birim ve Dayanışma Merkezi personelleri ile CHP Ataşehir İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve Kadın Kolları üyeleri katıldı.


Ataşehir Belediyesi Toplumsal Eşitlik Birimi kuruluşunun ardından kısa zamanda önemli çalışmalara imza atarak, Türkiye’nin ruhsatlı 2’nci kadın sığınma evini hizmete açtı. Açılan merkez ile şiddet mağduru yüzlerce Ataşehir’li kadına destek verildi.

Ayrıca; Ataşehir Belediyesi tarafından Kadın Sağlığı ve İstihdamı alanında hizmet verilerek kadınlara yönelik güçlendirici eğitimlerle kadın emeklerinin değerlendirilmesine yönelik çalışmaları sürdürülüyor. Kadın Girişimcilik Merkez, Kadın Sağlığı ve Mamografi Merkezi’nin yanısıra Ataşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Ataşehir Meslek Edindirme Merkezleri ile kadınların sağlık, eğitim ve sosyal alanda hayatlarına katkı sağlanıyor.

Ataşehir Kadın Dayanışma Merkezi’nin açılışında dikkat çeken en net mesaj ise; “Öldürülen Tüm Kadınlara Adanan Merkez” oldu.

TURUNCU RENKLİ MÜCADELEYİZ BAYRAĞINI GÖNDERE ÇEKTİLER

Açılış kurdelesinin kesilmesinin öncesinde; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin katılımıyla Kadın Belediye Meclis Üyeleri Tuğba Dönmez, Sevgi Uluğ, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Bağdatlıoğlu Kartal, Yazı İşleri Müdürü Sevgi Topçu, Ataşehir Belediyesi Toplumsal Eşitlik Birimi Personeli ile Kadın Dayanışma Merkezi’nde görev alan personeller ile Ataşehir’in Kadın Mahalle Muhtarları hep birlikte “Turuncu renkte mücadeleyiz” yazılı bayrağı merkez bahçesinde göndere çektiler.

KADINA ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE DUR DEMEK İÇİN MERKEZİMİZİ AÇIYORUZ

“Mücadeleyiz” bayrağının göndere çekilmesinin ardından Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar, “Kadına yönelik şiddetle mücadele gününde Kadın Dayanışma Merkezimizi açıyoruz. Türkiye’de kadınlar şiddetin her türlüsüne maruz kalıyor. Şiddetin ne zaman ve ne şekilde geleceği belli değil. Ordu balerin Ceren Özdemir’in tanımadığı kişi tarafından öldürülmesi, Başak Cengiz’in burnumuzun dibinde hiç tanımadığı bir kişi tarafından samuray kılıcı ile öldürülmesini duyduk ve hepimiz üzüldük. Artık sadece kadın olduğumuz için bile öldürüyoruz. Şiddet artık her yerde bizde susmuyoruz ve korkmuyoruz. Sözleşmeler ve kanunlar ışığında şiddetin her türlüsüne dur demek için merkezimizi açıyoruz. Tek bir ağızdan hep birlikte mücadeleyiz diyoruz” dedi.

TÜRKİYE’DE KADINLARA YÖNELİK ŞİDDETTE CİDDİ ARTIŞ VAR!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ise yapmış olduğu konuşmasında; “Türkiye zor bir süreçten geçiyor, özellikle kadına yönelik şiddette ciddi bir artış var. Televizyonlarda her gün farklı olaylara şahit oluyoruz. Dayanışma merkezimizin 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet vermesini istiyorum. Bu merkezimizde şiddet mağduru kadınlarımızın yanında olalım ve bu dayanışmamız örnek olsun istiyorum. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma ben teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN İLGEZDİ, KURDELEYİ KADINLARLA BİRLİKTE KESTİ

Başkan İlgezdi’nin konuşmasının ardından Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Toplumsal Eşitlik Birimi ve Kadın Dayanışma Merkezi’nin açılış kurdelesi kesildi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve beraberindeki katılımcılar birim ve dayanışma merkezi’nde incelemelerde ve yetkililerden bilgi alışverişinde bulundu.

DAYANIŞMA RESMİNE SON FIRÇA BAŞKAN İLGEZDİ'DEN

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, gönüllü kadın ressam Melisa Kılıç tarafından Dayanışma Merkezi duvarına yapılan Ihlamur Ağaçlarının dallarına; çocuk, kadın, yaşlı, engelli ve dayanışmayı konu alan resim çalışmasına son dokunuş fırçasını sürdü. Başkan İlgezdi, gönüllü ressam Melisa Kılıç’a desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

KADINLARA ÖNEMLİ DESTEK SAĞLAYACAK

Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Toplumsal Eşitlik Birimi ve Kadın Dayanışma Merkezi ‘nde şiddete maruz kalan kadınlara yönelik yaşam standartlarının yükseltilmesine yönelik çalışmaların yanısıra psikolojik ve hukuksal destek verilmesi amaçlanıyor.

Ataşehir Kadın Dayanışma Merkezi’nden Nasıl Destek Alınabilir?

İhtiyaç duyanlar, Ataşehir Kadın Danışma Merkezi’nden yüz yüze ya da telefon yoluyla hizmet alabilecekler.

Kadın Dayanışma Merkezi’ne ulaşmak ve hizmetler hakkında bilgi almak isteyenler, hafta içi 08.30- 17.00 saatleri arasında 0216 570 5000 / 5712-5737 numaralarını arayabilirler.

Adres: Atatürk Mahallesi, Meriç Caddesi. No:10/7

Telefon: O216 570 5000/ 5712-5737