İzmir’de kiralık daire fiyatları ne kadar?

İzmir’de kiralık ev arayanların bilmesi gerekenler…

İzmir, Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde yer alan bir ilidir. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2018 yılı verilerine göre 4 milyon 320 bin 519’luk nüfustan oluşur. İzmir’de; Buca, Karabağlar, Bornova, Konak, Karşıyaka, Bayraklı, Çiğli, Torbalı, Menemen, Gaziemir, Ödemiş, Kemalpaşa, Bergama, Aliağa, Menderes, Tire, Balçova, Urla, Narlıdere, Dikili, Kiraz, Seferihisar, Çeşme, Bayındır, Selçuk, Foça, Güzelbahçe, Kınık, Beydağ ve Karaburun olmak üzere toplam 30 ilçe yer almaktadır. Türkiye’nin üçüncü büyük şehri olan İzmir, farklı kültürlere kucak açması yönüyle pek çok emlak yatırımcısının tarafından da yakından takip edilmektedir. Peki, İzmir kiralık ev fiyatları ne kadar? İzmir’in en kalabalık ilçesinde kiralık evler ne kadardan başlıyor? İzmir’de en uygun fiyatlı kiralık dairelerin bulunduğu ilçe hangisidir? İşte, İzmir’de kiralık daire arayanlar için en önemli bilgiler…

İzmir’de kiralık daire fiyatları 1.029 TL’den başlıyor!

Büyükşehir ünvanına sahip olan İzmir’de, Zingat.com Bölge Raporu 2019 Temmuz ayı verilerine göre kiralık ev fiyatları 1.029 TL’den başlıyor. Bölgedeki yüz metrekare büyüklüğe sahip kiralık evlerin minimum fiyatı 1.029 TL iken, maksimum fiyatların 1.715 TL olduğu bilinmektedir. İzmir şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 3 bin 57 TL olurken, kiraya verilen bir konutun geri dönüş süresi 19 yıl olarak hesaplanmaktadır. 2019 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda İzmir şehrinde kiraya verilen 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatının 1.372 TL olduğu görülmektedir.

İzmir’in en kalabalık ilçesinde kiralık evler ne kadardan başlıyor?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2018 yılı verilerine göre, Buca 499 bin 325 nüfus yoğunluğuyla İzmir’in en kalabalık ilçesi oldu. Eğitim, kültür ve turizm alanında pek çok gelişme gösteren ilçe de kiralık daire fiyatları da en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Zingat.com Bölge Raporu 2019 Temmuz ayı verilerine göre Buca’da ortalama yüz metrekare kiralık daire fiyatları 1.029 TL’den başlıyor. 2019 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda İzmir şehrinde kiraya verilen yüz metrekarelik bir konutun ortalama kira fiyatının 1.372 TL olduğu görülmektedir. Bölgedeki kiralık daire fiyatları minimum 1.029 TL iken, maksimum kiralık ev fiyatlarının da 1.715 TL olduğu görülmektedir.

İzmir’de en uygun fiyatlı kiralık dairelerin bulunduğu ilçe ‘Torbalı’ oldu.

Torbalı, 178 bin 772 nüfus yoğunluğuyla İzmir’in en kalabalık 8. ilçesidir. Zingat.com Bölge Raporu 2019 Temmuz ayı verilerine göre, Torbalı’da yaklaşık yüz metrekare kiralık daire fiyatları 508 TL’den başlıyor. Torbalı ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.781 TL olurken, kiraya verilen bir konutun geri dönüş süresi 22 yıl olarak hesaplanmaktadır. Bölgedeki minimum kiralık daire fiyatları 508 TL iken, maksimum kiralık ev fiyatlarının 846 TL olduğu görülmektedir. Torbalı ilçesindeki kiralık evlerin ortalama fiyatları da 677 TL olarak hesaplanmaktadır.

İzmir Karabağlar’da kiralık daireler ne kadar?

Karabağlar, İzmir’in Buca’dan sonraki en kalabalık ilçesidir. Zingat.com Bölge Raporu 2019 Temmuz ayı verilerine göre, Karabağlar’da kiralık ev fiyatları 829 TL’den başlıyor. Bölgedeki yüz metrekare büyüklüğe sahip kiralık evler maksimum 1.381 TL iken, ortalama fiyatların 1.105 TL olduğu bilinmektedir. Karabağlar ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 473 TL olurken, kiraya verilen bir konutun geri dönüş süresi 19 yıl olarak hesaplanmaktadır.

İzmir’de kiralık ev arıyorsanız ve ilanlarını yakından görüntülemek istiyorsanız, tüm İzmir kiralık daire seçenekleri için tıklayın!