Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu’na İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mert Kar ve İlçe yönetim kurulu üyeleri, İYİ Parti İBB – Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Oğuz Sarul ile partililer eşlik etti.

İl Müdürlüğü evrak kabul kısmında saat 15:04’te 2700234 sayılı itiraz dilekçesini veren Milletvekili Nuhoğlu, basın mensuplarına kısa bir açıklama gerçekleştirdi. Nuhoğlu konuşmasında; “İstanbul Yenişehir Rezerv Yapı Alanı 1,2 ve 3'ncü Etap Planlama Sahasına İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunun 18.Maddesi hükümlerince hazırlanan askıdaki imar uygulamasına itiraz ettik. Bu değişiklik Kanal İstanbul denilen alanda yapılan plan değişikliğidir. Son günlerde arap medyasında arap emlakçılar tarafından pazarlanmak istenen sahada burasıdır. Ama burada binlerce insanımızda mağdur edilecek burada. Hisseli satışlar yapılarak, hak sahipleri mağdur ediliyor. İnsanlar kapış kapış alımlar yapıyorlar, çünkü kanal manzarası olacakmış. İlerde değer kazanacakmış diyerek insanlar buradan yer alıyor. Bu yapılan imar değişikliği de onu kapsamaktadır. Bu yapılan işlemlerin ardından büyük dolandırıcılık şebekesinin oluşmasına neden oluyor. İnsanlarımızın dolandırılmasını istemiyoruz. Umutlarıyla, hayalleriyle oynanmaması için itirazımızı yaptık. Bu değişiklikten vazgeçilmesini, planların bakanlığa iade edilmesini istiyoruz” dedi.

Nuhoğlu'nun Dilekçesinde; "İstanbul ili Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinde 15 mahalleyi kapsayan Yenişehir Rezerv Yapı Alanı 1. 2. ve 3. Etap planlama sahasında bulunan çok sayıdaki parselle ilgili Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanan ve onaylanan planlar gerçeklerle ve iyi niyetle bağdaşmamaktadır. Son yıllarda gündemi sürekli işgal etmesine rağmen henüz proje vasfını bile kazanamamış olan Kanal İstanbul'la ilgili rant kavgası ve pay alma yarışı devam etmekte, yurtiçi ve yurtdışı emlakçıların bölgeyi paylaşmasına yol açmaktadır. Ne var ki gerçekleştirme ihtimali zayıf olması dolayısıyla arsa almış olanlar veya alacak olanların büyük mağduriyetleri söz konusudur. Hisseli satışlardan kaynaklı ihtilaflar daha şimdiden başlamıştır. İstanbul'un 2009 yılında Büyükşehir Belediye Meclisinde kabul edilen ve onaylanan 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planıyla çelişen ve Bakanlıkça resen değiştirilmek suretiyle imar ve uygulama planları yapılmış olsa da yakın gelecekte bu yapılanların yanlışlığı anlaşılacak ve düzeltilecektir.
Ayrıca teknik, ekonomik, ekolojik, oşinografik ve siyasi sebeplerle Kanal İstanbul'un yapılmaması gerektiği, bilim insanları tarafından ısrarla savunulması sebebiyle proje düşüncesinin arkasında halk desteğinin olmadığı açıkça görünmektedir. Zaten başta Istanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Teknik üniversiteler, Mühendis Odaları, Sivil Toplum Kuruluşları ve konuyla ilgili her kesim Kanal İstanbul'un yapılmasına karşı olduklarını beyan etmişlerdir. Siyasi liderlerden de yeterli desteğin olmadığı bütün dünyaya ilan edilmiş olduğu ve şayet yapılması için talip olan firmaların veya finans kuruluşlarının haberdar olması için yapılacak harcamalar için verilecek borcun tiksindirici borç niteliğinde olacağı ve kabul edilmeyeceği açıklanmıştır. Sonuç; Bu şartlar altında imar uygulamaları için yapılmak istenen bu değişiklikten vazgeçilmesi, tutanağın askıdan indirilmesi, iptal edilmesi ve Bakanlığa iade edilmesini İstanbul Milletvekili bir vatandaş olarak talep ediyorum." ifadeleri yer aldığı öğrenildi.

Açıklamanın ardından Nuhoğlu ve beraberindeki heyet İl Müdürlüğü'nden ayrıldı.