2017 Yılında kurulan İstanbul Dans Sanat Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği kuruluşunun 2.yılını geride bırakırken, daha etkin çalışmalar yürütmek ve sanatseverlerle buluşmak amacıyla İçerenköy'e kısa zaman önce tadilatlarını yaptıkları geniş ve ferah alana sahip dernek merkezini düzenlenen sade tören ile hizmete açtı.

İçerenköy Alanadı Cad. No: 23/A Adresinde hizmet vermeye başlayan İstanbul Dans Sanat Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin merkezinin açılış törenine; İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Zeki Er, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Nazım Yurdagül, Erenköy Şehit Orhun Göytan İlkokulu Müdürü Erhan Demiryas, İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu Müdürü Hüseyin Özaslan, Mustafa Öncel Ortaokulu Müdürü Tahsin Zaman, Habire Yahşi Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Demirci, Yahta Kemal Beyatlı Ortaokulu Müdürü Serdar Yalkut, Halil Atamavcı İlkokulu Müdür Yardımcısı Dilek Oğuz, Cemile Besler İlkokulu Müdür Yardımcısı Canan Fümen, Ali Nihat Tarlan Ortaokulu Müdür Yardımcısı Helin Demirkaya, Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme ve Koruma Derneği Başkanı İsmail Dağ ile dernek yönetim kurulu üyeleri, kurucular ile kursiyerler katıldı.

Dernek Başkanı Vildan Polat yapmış olduğu kısa açıklamada; "Derneğimiz 2.yılını geride bırakırken güzel projelere imza atmak için kültürümüzü her yaştan insana öğretmek ve bir sonra ki nesillere taşımaya devam ediyor. Farklı yaş grubundan velilerimizin gönül verdiği ve bir araya gelerek oluşturduğu bu derneğimizi kurduk. Amacımız kültürümüzü doğru ve sevdirerek, insanlara anlatmak bu alanda güzel faaliyetlerde bulunmak. Önceliğimiz ise insanların buradan mutlu ayrılması, severek gelmesi, dostluk ve kardeşlik kavramlarını derneğimiz yaşatması. Hedef kitlemiz veli gruplarımız olduğu gibi anne ve babaların bu alana ilgi gösterirseler çocukları da bu alana merak ve ilgi gösterirler düşüncesinden yola çıkarak velilerimiz öğrenirse, çocuklarımıza da öğretmesi de kolay olur. Yeni açtığımız bu dernek hizmet binamız ile daha çok kursiyere ulaşarak kültürel zenginliklerimizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

İstanbul Dans Sanat Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği yönetiminde; Vildan Polat başkanlığında Erhan Demiryas, Hüseyin Özaslan, Helin Demirkaya, Canan Fümen, Fuat Polat, Korhan Yağız ve Cihangir Doğan yer alıyor. Dernek Eğitmenleri ise Cihangir Doğan, Korhan Yağız, Seda Borazan, Gülçin Kümek gibi isimlerden oluşuyor.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından katılımcılar halaylar eşliğinde hep birlikte oyun oynarken, dernek yönetimi tebrikleri kabul etti. Açılışın ardından kursiyerler yeni dernek merkezinde eğitim almaya başladı. Dernek merkezinde çocuklara ve ailelerine yönelik halk oyunlarının yanısıra sırtaki, oryantal, enstrüman, koro eğitimleri verilecek.