Gerçekleşen etkinliğe; İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası(İSMMMO) Onursal Başkanı ve TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan, TÜRMOB Yönetim Kurulu üyeleri, İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası(İSMMMO) Başkanı Yücel Akdemir, Ataşehir İlçe Temsilcisi Hüseyin Günveren, İSMMMO üyeleri ve stajyerler, etkinliğin ana sponsoru Sanal Ofis Online Yönetiminden Dilara Erten ve Ekip arkadaşları katıldı.


ATAŞEHİR’DE EĞİTİMLERİMİZİ BAŞLATIYORUZ

Ev sahibi Şube Temsilcisi Hüseyin Günveren, “Ataşehir ilçe temsilciliği olarak 2’ncisini düzenlediğimiz kahvaltımıza katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Pandemi dönemini hep birlikte iş stresi ile atlattık ve hala bu devam ediyor. Ataşehir Temsilciliği olarak; yasakların, kararnamelerin ve KHK’ların ertesi gün uygulamaya konulduğu dönemlerde meslektaşlarımızın zor durumlarını hep birlikte yaşadık. Özellikle, 65 yaş üzerindeki meslektaşlarımızın yaş yasakları nedeniyle mağduriyetleri söz konusu olmuştu. Oda başkanımızın selamlarını ileterek, Ataşehir’de görev alan 65 yaş ve üzeri meslektaşlarımızın durumlarını arayarak öğrendik ve ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Arama – tarama çalışmalarımız kapsamında pandemi sürecinde 1500 meslektaşımızı telefon ile arayarak durumlarını sorduk. 50’ye yakın meslektaşımızın iş ve eleman sorununu Ataşehir ve Anadolu yakasında çözdük. Kahramanmaraş’ta çıkan yangınlarda sizlerin desteği ile 650 fidan bağışında bulunduk. 1 Aralık 2021 açılışı yapılacak Orman’ın açılışına hem destekler adına teşekkür ettiler hemde davet ettiler. Ataşehir’de yüz yüze eğitimlerimiz başlayacak. 11 Aralık Cumartesi günü Küçükbakkalköy’deki Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Etkinlik Salonu’nda eğitimlerimiz olacak. 11 Ocak’ta 2’nci eğitimlerimiz verilecek. TESMER Eğitimcilerine de katkılarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. “ ifadelerini kullandı.


PANDEMİ SÜRECİNDE İŞLETMELER AYAKTAYSA SİZLERİN EMEKLERİ ve İMZALARI SAYESİNDEDİR

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası(İSMMMO) Başkanı Yücel Akdemir, “Ataşehir büyüyor, güçleniyor ve güzelleşiyor. Muhteşem bir kalabalık var. Ataşehir, özellikle Anadolu yakasında ofis işyerlerinin çoğaldığı, kamu kurum ve kuruluşlarının geldiği finans merkezi olma yolunda ciddi adımlar atıyor. Burada meslektaş sayılarımız artıyor. Bu güzellik ve kalabalık buraya yansıdı. Zor günler geçirdik ve geçiriyoruz. Dileğimiz daha sık bir araya gelmek. Bu süreçte hem mesleğimiz hemde ülkemiz için ciddi işler yaptık. Ataşehir’de yaklaşık 2500 – 3000 arasında meslektaşımız var. Ataşehir temsilciliğimiz 1,2 ve bazende 3 kez meslektaşlarımızı arayarak yanlarında oldular. Burada aramaları gerçekleştiren arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bu meslek grubu hem mesleğini ve ülkesini çok seviyor. Bu pandemi döneminde o kadar önemli işler yaptık ki, her yerde de bunu söylüyorum. Bugün Türkiye’de çarklar dönüyor, işletmeler ayaktaysa pandemi döneminde milyonlarca işçi evine ekmek para götürebiliyorsa burada sizin ciddi payınız ve imzanız var. Üstelikte bu süreci karşılıksız yaptık ve 1 lirada para almadık. 1 Lira ücret almadığımız gibi kendi ücretlerimizden de fedakârlık ettik ve hali hazırda da kendi ücretlerimizi almakta zorlanıyoruz. Bu kadar pahalılığa, bu kadar enflasyona rağmen. Bunun karşılığında bir teşekkür beklemesekte; biraz saygı, biraz taleplerimize cevap verilmesini bekliyoruz. Ama maalesef bu anlayışı da göremiyoruz. Bunun nereden kaynaklandığını da açıkçası biliyoruz. Bizden biraz tedirgin oluyorlar, bizden kimsenin korkmasına gerek yok. Özellikle bu ülkeyi sevenlerin, demokrasiyi sevenlerin, Atatürk’ün yolundan gidenlerin bizden hiç korkmasına gerek yok. Biz bu mesleği, bu cumhuriyeti de çok seviyoruz. Bunun için bazıları bizden oluyor, bırakın rahatsız olmaya devam etsinler. Bu rahatsızlıktan biz rahatsız değiliz. Biz öyle bir anlayıştan geliyoruz ki, meslek siyaseti olarak söylemiyorum bunu biz meslek yasası kurulmadan önce gönüllü örgütlemeden geliyoruz. Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz. Odaları, TÜRMOB ‘u biz kurduk arkadaşlar. Bu anlayışla da yolumuza devam ediyoruz, sıkıntıyı biliyoruz. Biz bugüne kadar iki şeyi yaptık, mesleğimize ve meslektaşımıza sahip çıktık. Cumhuriyete, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, kadınlarımıza sahip çıktık ve çocuklarımızın geleceğine sahip çıkarak taraf olduk. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.


ARIKAN’DAN BİRLİK ÇAĞRISI ve ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR VURGUSU

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası(İSMMMO) Onursal Başkanı ve TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı; "Böyle bir örgütün farkında mısınız arkadaşlar, BARO’da camiaya ve TABİPLER’ de böyle bir dayanışma var mı? Her gittiğim ilçede aynı görkü, coşku ve dayanışmayı görüyorum. Kendinizi alkışlayın ve kendinize gelin. Ben günlük işlerden bahsetmeyeceğim. Ataşehir yıllar öncesinde bomboş bir yerdi. Şimdi gökdelenlerden geçilmiyor. Buda neyin göstergesi; meslekte, ülke ve dünyadaki değişimin göstergesi. Bu değişimi en iyi yaşayan camiaya sizlersiniz. Bizim meslek kadar başka değişim yaşayan meslek grubu olduğunu zannetmiyorum. Avukatların yıllardır mevzuatlar değişmez, bizim ise sürekli değişiyor. Elle defter tutan, pasifle hesap tutan şimdi ise elektronikte hesap tutan bir camiayız. Bu mesleğin değişimini durdurma şansımız yok arkadaşlar. Burada olanların büyük bir bölümü, muhasebe ve defter tutmaktan geçimini sağlayan bir kesimiz. Ama maalesef gelecek, başka yönelmelerimizi gerektiriyor. Ama şunu unutmayın, toplumlar var olduğu sürece mali müşavirler hep var olacaktır. Gelecekle ilgili olarak mali müşavir olmadan ekonomi yürümez. Kayıtlar ne kadar elektronik ortamda olursa olsun, bir mali müşavir yorumlamadan bu işin yapılması mümkün değil. Her ne kadar denetim konusu ötelesen de, Türkiye’nin bir yerlere gitmesinin yollarından birisi de denetimdir. Denetim olmadığı yerlerde yolsuzluk vardır. Bugün ülkenin gelişiminde denetim çok önemli bir yer alacak. Müşterilerimize fayda ve değer yaratacağız. Gelin bunları hayal etmeyelim, hayata geçirelim. Bunun yolu da güçleri birleştirmektir. Bunun anlamı da; tek başımıza süpermenlikleri bırakıp, bir arada çalışmaktan geçmelidir. TÜRMOB ile ilgili çalışmalarımızdan bilgi vermek istiyorum. Meslek mensuplarımızın mücbir sebep tanımı yok. Ortada bir taslak var ancak bu yeterli olmayabilir. Ama en azından bir mali müşavir rahatsızlanırsa 15 gün maksimum 1 ay mücbir sebep sayılması konusu var. Kadın meslektaşlarımızın doğum öncesi ve doğum sonrası mücbir sebep sayılması konusunda adım atıldı. Bu önümüzdeki süreçte hayata geçecek. İkinci konu sorumluluk elemanları sorunlarımız var. TÜRMOB, İSMMMO ve BDDK düzeyinde çalışmalar yapılıyor. Bu konuda da önemli yol alacağız. Ücret konusunda %25’in altında zam yapıldığı takdirde örgüt olarak ayağa kalkacağız. %25 zamın bile bu camianın dolar karşısında erimenin karşılığı olmadığını hepimiz biliyoruz. Staja başlayanlar bu mesleğin nasıl yapıldığını bilmiyor. TESMER olarak bir yazılım yaptırdık, yakın zamanda tanıtımını yapacağız. Bu yazılım ile her şeyi öğretmiş olacağız. Biz meslektaşlarımızın her şeyin en iyisine layik olduğuna olduğuna inanıyoruz, sizlerde büyük camia olduğumuza inanalım."

Sanal Ofis Online Müşteri Temsilcisi Firdes Özal tarafından, Sanal Ofis Online tanıtımı gerçekleştirildi. Etkinliğe katılım sağlayan katılımcılara Sanal Ofis Online çalışması hakkında 2 dakikalık animasyon film gösterimi gerçekleştirildi.


SANAL OFİS ONLİNE KENDİ GAYRİMENKULLERİNDE HİZMET VERMEKTEDİR

Özal konuşmasında, “Sanal Ofis Online’nın 2014 yılında kendi öz sermaye ve gayrimenkulleri üzerine kurulu olduğunu, sürekli sektöre sermaye yatırımı yaptıklarını satın alma yöntemiyle hizmet verdiklerini belirtti. Türkiye’de kiralama usulü ile hizmet veren Sanal Ofis firmalarının yerlerini terk etme durumları karşısında firma sahiplerinin mağduriyet, hukuki açıdan zorluklarla karşılaşabileceklerini, Sanal Ofis Online’nın ise en büyük avantajının ve güvenilir tarafının ise kendi mülkleri üzerinde yasal olarak hizmet vermek olduğunu” ifade etti.


SANAL OFİS ONLİNE BİRÇOK AYRICALIĞI BİRARADA SUNUYOR

Sanal Ofis Online’nın 2014 yılından beri kurumsal yapısıyla büyümeye devam ettiğini belirten Firdes Özal konuşmasında, “Sanal Ofis Online ayrıcalığı ile kolaylaştırıcı, kdv avantajı, stopaj maliyet yükünün kaldırılmasının yanısıra Vodafone İş Ortaklığı ile Kadın Girişimcilere Destek, İSPARK Aboneliği, Bizim Hesap Muhasebe Programı, Paraşüt Muhasebe Programı, E-İmza, KEP Adresi, Ticari ve Kurumsal Web sitesi kurulumu, Özel Asistanlık ve Sekreterlik Hizmeti, 0850 – 0212 – 0216 alan koduyla özel numara kullanımı, whatsapp hesap kurulumunun yanısıra toplantı salonunda yemekli ve yemeksiz servis imkanı sunulduğunu, etkinliğe katılım sağlayan katılımcılarında yönlendirmelerinde gelir paylaşımı yapıldığını” aktardı.

Konuşmaların ardından Sanal Ofis Online tarafından önce isimleri belirlenen katılımcılara günün anısına hediye takdim edilirken, diğer katılımcılara hediyelerinin kargo ile gönderileceği belirtildi.



Etkinlik toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.