AK Parti'nin 7.Olağan Kongresi'nin tamamlanmasının ardından Ankara temaslarına başlayan AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, 2019 yılı seçim vaatleri arasında yer alan Hükümet Konağı projesi kapsamında ilk olarak geçtiğimiz hafta beraberindeki heyet ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu ziyaret ederek, İlçenin Hükümet Konağı sorununu sözlü olarak aktarmıştı.

HÜKÜMET KONAĞI İÇİN SOYLU YER BULUN YAPALIM DEMİŞTİ!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'da Ataşehir'de Hükümet Konağı için yer belirlenmesinin ardından çalışmanın başlatılacağını İsmail Erdem ve ekibine söylemişti. Geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Hükümet Konağı sözünü alan AK Parti İlçe Başkanı İsmail Erdem, Ataşehir'de Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ait Erenköy Gümrüğü'nün olduğu alanda özellikle Cahit Zarifoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kayışdağı Arifpaşa İlkokulu arasında ön çalışma kapsamında yaklaşık 10 dönümlük bir alan tespit ederek taleplerini bugün T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ziyareti gerçekleştirerek iletti.

HÜKÜMET KONAĞI İÇİN GÜMRÜK ARAZİSİ'NDE 10 DÖNÜMLÜK YER TESPİT EDİLDİ
Hükümet Konağı yer tespitinin ardından bugün yeniden Ankara'ya giden İlçe Başkanı İsmail Erdem'e İBB - Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Haluk Sadıkoğlu, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Fatih Kılıç, Siyasi ve Hukuki İşler'den Sorumlu Başkan Yardımcısı Burak Çiftçi eşlik etti.Erdem ve beraberindeki heyet T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanı Bekir Emre Hayır'ı makamında ziyaret etti. İçişleri Bakanlığı görüşmesini de aktaran Erdem, Bekir Emre Hayır'a Ataşehir'in ihtiyacı olan hükümet konağı için gümrük alanında 10 dönümlük bir alan tespit ettiklerini ve Hükümet Konağı'na tahsisi için taleplerini iletti.

YER TAHSİSİ TAMAMLANINCA İNŞAAT BAŞLAYACAK
Ataşehir Haber'in edindiği bilgiye göre; Özelleştirme İdaresi Başkanı Bekir Emre Hayır'da söz konusu yer tahsisi talebi doğrultusunda bakanlık olarak çalışmaların yapılacağını Erdem ve beraberindeki heyete aktardığı öğrenildi. Bakanlıkta yapılacak son değerlendirmelerin ardından Gümrük Alanında 10 dönümlük alanın tahsisi sonrasında İçişleri Bakanlığı tarafından Ataşehir'e modern Hükümet Konağı İnşaatı çalışmalarının başlayacağı öğrenildi.