2019 Yerel seçimlerinin ardından Nihat Özdemir başkanlığında Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği görevine seçilen İsmail Erdem, yaklaşık 1,5 yıllık süreçte TFF görevinin yanısıra kurucu başkanı olduğu Medeniyet Yolcuları Vakfı, Sivas Platformu ve İstanbul Sivas Konfederasyonu faaliyetleri kapsamında vatandaşlarla olan diyalogunu sürdürmeye aralıksız devam etti. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile 23 Kasım'da AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak tarafından resmi twitter hesabı üzerinden AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı'nın 5.Olağan kongre sürecinde yeni ilçe başkan adayı olarak duyuruldu.

Mevcut İlçe Başkanı Mehmet Emin Özkaya'nın bir sonraki kongre'de aday olmayacağı böylelikle netleşirken, kongre sürecine kadar Özkaya'nın görevine devam edeceği ve pandemi süreci nedeniyle AK Parti Genel Merkezi'nin kongre takvimlerinde erteleme kararının ardından AK Parti Ataşehir İlçe Kongresi'nin henüz yapılacağı tarih kesinleşmedi.

Kendisine tebliğ edilen İlçe Başkanlığı görevini kongre'de devralacak olan İsmail Erdem'in ise 2023 Yılında yapılacak Genel - 2024 Yerel seçimlerinde Ataşehir'deki seçimlerde zaferle çıkmak için; ilçe belediye başkan adaylığı sürecindeki gördüğü eksikliklerin yanısıra parti üzerindeki gördüğü olumsuzlukların bir sonraki seçimlerde tekrarlamaması için 2008-2020 yıllarında görev yapmış olan İlçe Başkanları ile birlikte yönetim, yürütme kurullarında görev yapan isimlerle buluşması parti tabanında heyecan yarattığı görüldü. 2008-2020 Dönemlerinde AK Partiye gönül vermiş ve daha önceki İlçe yönetimlerinin uygulamış oldukları yönetim anlayışı ile oluşan küslük, kırgınlıkları da dikkate aldığı görülen İsmail Erdem'in; 2008-2009 Dönemi İlçe Başkanı Av. Rıza Saka, 2009-2013 Dönemi İlçe Başkanı Av. Nimetullah Topu, 2013-2018 Dönemi İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı - 2018 - 2019 Dönemi İlçe Başkanı Av. Ahmet Özcan ile yaptığı istişare görüşmelerinin ardından sosyal medya hesabından "Ülkemize ve davamıza hizmet eden her insan bizler için çok kıymetli ve değerlidir. Arkadaşlıklar pazara kadar değildir." mesajı ise dikkatlerden kaçmadı.

İsmail Erdem'in bu paylaşımı ile geçmiş yıllarda görev yapan İlçe Başkanlarının yanısıra yönetimlerde görev yapan partililerin tavsiyeleri ve önerilerini dikkate alarak 5.Olağan Kongre'de hedef yerelde ve genelde Ataşehir'de iktidar için birlikte çalışacağı kadroları oluşturacağının sinyalini vermiş oldu. 2009 Seçimlerinde Ataşehir'deki İlçe Belediye Başkan adaylığı beklerken Sancaktepe'den aday gösterilmesi, Sancaktepe'de 3.Dönem Belediye Başkan adaylığı beklerken 2019 seçimlerinde Ataşehir'den Belediye Başkan adayı gösterilen İsmail Erdem'in Cumhurbaşkanı Erdoğan için ayrı ve önemli bir yeri olan Ataşehir için; İlçe Başkan adayı gösterilmesi ise kendisi için süpriz olduğunu belirtmesi ise dikkatlerden kaçmadı. Siyasete 1977 Yılında Milli Selamet partisiyle atılan Fazilet ve Refah Partilerinde kurucu ilçe yöneticiliği AK Parti döneminde kurucu İl Yöneticiliğinin yanısıra Kadıköy'den Belediye Meclis Üyeliği ve İBB İl Genel Meclis üyeliği görevlerinin ardından 10 Yıl Sancaktepe'de Belediye Başkanlığı yapan İsmail Erdem'in ocak sonu veya muhtemelen şubat ayı içerisinde yapılması beklenen 5.Olağan kongre sürecinin uzaması ile birlikte daha fazla partili ve il bazında öne çıkan Ataşehir'deki kanaat önderleriyle görüşmelerini tamamlaması ve Ataşehir'deki illerin demografik yapısına bağlı olarak yönetim kurulu asil-yedek listesini belirlemesi ve kongreye öyle gitmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ataşehir'de belediyeyi kazanmak için; 2024 Yerel Seçimlerinde İsmail Erdem'in yeniden İlçe Belediye Başkan adayı göstermesi ise yüksek ihtimal görünüyor.