Tahliyelerin ardından İmar İskan Blokları 1.Etap'ta kimliği belirsiz kişilerce boşaltılan ev ve binaların kapıları, pencereleri ve diğer demirbaşları talan edilmişti. Tahliye edilmeyen evlerde ve bölge sakinlerini de tehdit, yaralama ve darp vakalarının artması nedeniyle Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü tamamen bölgenin güvenliğini sağlamak amacıyla 7/24 nöbet tutmaya devam etti.

TOKİ Tarafından İstanbul ili, Ataşehir ilçesi, Şerifali Çiftliği GÖB Alanı 1. Etap 513 Konut ve 28 adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi kapsamında 18 Ocak'ta ihale yapıldı. 18 Ocaktaki İhaleyi Ali Acar İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti'nin kazandığı öğrenildi.

Tahliyelerin ardından metruk binalar haline gelen ve kimliği belirsiz kişiler için önemli bir yer haline gelen İmar İskan Blokları 1.Etabı için 15 Mart'ta TOKİ tarafından yıkım işlemi başlatılması bekleniyordu. Ancak bölge halkının güvenliği için Ataşehir Kaymakamlığı, Mahalle Muhtarlığı ve TOKİ'nin ortak istişareleri sonucunda güvenlik gerekçesi ile yıkım işleminin erkene çekilmesine karar verildi.

İhaleyi kazanan firma TOKİ'nin Kaymakamlık kararı sonrasında yıkım konusunda Ali Acar İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti'ne süreci hızlandırması konusunda talebini iletti. Bunun üzerine ilgili inşaat firmasına bağlı ekipler bu hafta araç parkurlarını ve konteyner ekipmanlarını 1.Etap bölgesine getirmeye ve gerekli güvenlik tedbirlerini almaya başladı.

Edindiğimiz bilgiye göre; 1.Etap yıkım çalışmalarının bu hafta itibariyle başlayacağı hafta sonu'da sürecin hızlanacağı belirtildi. Ayrıca TOKİ'nin 2 ve 3 etap hak sahiplerine de tahliye için tebliğatları göndermeye hazırlandığı öğrenildi.