Başta tüm kamu kurumları, hastaneler, okullar, muhtarlıklar, noterler, ibadethaneler, parklar, toplu taşıma araçları, eczaneler, kuaförler, öğrenci yurtları, huzurevleri, STK ofis ve binaları, düğün salonları, spor merkezleri, AVM’ler ve semt pazarlarının dezenfekte çalışmaları yeniden programlandı.

Toplu taşıma araçları dezenfekte ediliyor

Her gün on binlerce vatandaşın kullandığı toplu taşıma araçlarının da hijyeninin sağlanması için Ataşehir Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçedeki toplu taşıma araçlarını ilaçladı.

Çalışmaları yerinde izleyen Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları Ekrem Köse ve Orhan Çerkez ile Veteriner İşleri Müdürü Necati Bozkurt, Anadolu Yakası’nda kent içi toplu taşıma hizmeti veren Özulaş Toplu Taşım AŞ’nin yetkilileri ile bir araya gelerek alınması gereken önlemleri gözden geçirdi.

Pandemi sürecinin başından itibaren Ataşehir Belediyesi’nin taksi, minibüs ve halk otobüslerinde dezenfeksiyon çalışmaları yaptığını belirten Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Ekrem köse, bölgede hizmet veren 200 özel halk otobüsünün dezenfekte edildiğini bildirdi.

Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez ise; vatandaşların kullandığı alanların pandemi başladığından beri düzenli aralıklarla ilaçlandığını, özel halk otobüslerinin dezenfekte çalışmalarının da rutin olarak yapılacağını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'ye çok teşekkür ettiğini belirten Özulaş Toplu Taşım Başkan Vekili Selami Alan, “Bugün 200 otobüsümüz burada dezenfekte edildi. Halkımızın sağlıklı yolculuk yapabilmesi için düzenli olarak bu işlemler devam edecek” dedi. Özulaş Toplu Taşım Denetim sorumlusu Yener Çito da, “Ataşehir'de bulunan araçlarımızı kendi imkanlarıyla dezenfekte yapan Ataşehir Belediyesi Başkanı Battal İlgezdi'ye teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

image 8 of 10

previous