Örnek Mahallesi'nde bulunan İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu'nda Ataşehir Eğitim Derneği ve ATA Koleji Mezunları'ndan hayatını kaybeden 91-92 mezunlarından Hilal karakaş, Gökhan Gülener ve Cüneyt Doğruer aileleri tarafından desteklenen MEB 2023 Vizyonu kapsamında öğrencilerin tasarım ve becerilerinin gelişmesi amacıyla hazırlanan "Müzik Atölyesi" düzenlenen tören ile açıldı.

İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu Müzik Atölyesi Açılışına, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Zeki Er, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Nazım Yurdagül, Şube Müdürleri Vefa Vedat Budak, Ercan Metin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Sorumlusu Gülcan İzci, Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı Turgay Kılıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme, Koruma ve Kalkındırma Derneği Başkanı İsmail Dağ, MHP Ataşehir Belediye meclis Üyesi Hakan Arıkaya, Ülkü Ocakları Başkanı Yasin Yanar, Mahalle Muhtarı Sinan Emrah Yıldırım, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler ile ATA KOLEJİ mezunlarından hayatını kaybeden 3 gencin ailesi ve dernek üyeleri katıldı.

Müzik Atölyesini açılışından önce okulun konferans salonunda kısa bir tören düzenlendi.

“2023 VİZYON KAPSAMINDA AÇILIŞLARIMIZ DEVAM EDECEKTİR”
Tören açılış konuşmasını yapan İhsan Kurşunoğlu Ortaokul Müdürü Hüseyin Özaslan; “2023 vizyon kapsamında Milli Eğitim Bakanı’mızın da özellikle üzerinde çok durduğu tasarım ve edebiyat atölyelerimize İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu olarak bu dönem 3’üncü açılışımızı yapacağız. Müzik Atölyemizi bugün açacağız. Daha sonra diğer görsel sanatlar atölyelerimiz de açacağız. Müzik Atölyemizin açılışını birlikte gerçekleştireceğimiz Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı Turgay Kılıç ve yönetimine, çocuklarının anısına bu atölyeyi bize kazandıran ailelere ve siz katılımcılara çok teşekkür ederim” dedi.

“BİR ÇOCUK GÜLERSE DÜNYA DEĞİŞİR”

Müzik Atölyesini okula kazandıran Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı Turgay Kılıç protokolü selamladıktan sonra şunları söyledi: “ İki yıllık genç bir dernek olmamıza rağmen kendimizi eğitime adayarak çocuklara yönelik hizmetlerimize devam ediyoruz. ‘Bir Çocuk Gülerse Dünya Değişir’ diyerek kurulan derneğimiz, iki yıl içinde binlerce çocuğumuza kütüphane, müzik sınıfları, okul araç ve gereçleri, kitap, kırtasiye, giyim en önemlisi de yaklaşık 25 çocuğumuza burs vermeye başladık. Bir anlamda dernek tabelesini gerçek anlamıyla anılmasını sağladık.”

“ÇOCUKLARIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kılıç; “Açmış olduğumuz Müzik Atölyemiz çocuklarımızın severek müzik çalışmalarını yapacağı, ilgilerini çeken müzik aletlerini çalmayı öğrenmeyi ve okullarına hevesle koşmasını sağlayacak, çocuklarımızın sadece ufuklarını değil zihinlerini de açacağı modern ve donanımlı bir atölye oldu. Çocuklarımıza bu anlamda bir katkı sunduysak ne mutlu bizlere. İnanç içinde çocuk sevgisi olan yönetim kuruluma, üyelerime binlerce teşekkür ederim. Sizler var olduğunuz müddetçe bizlerde çocukların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kılıç konuşmasının sonunda; “Bu dünyadan ebediyete intikal etmiş üç kardeşimiz adına yapmış olduğumuz bu kütüphane için Özel Ata Koleji’nden bize destek veren arkadaşlarımıza binlerce kez teşekkür ediyoruz. Amacımız bu tür duygulara sahip eğitime gönül vermiş insanları çocuklara destek olmak amacıyla bir araya getirebiliyorsak ne mutlu bizlere” diye konuştu.

“BİR ÜLKENİN GÜCÜ O ÜLKENİN İNSAN KAYNAKLARINA VERDİĞİ DEĞERLERDİR”

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Nazım Yurdagül, bir ülkenin gücü o ülkenin insan kaynaklarına verdiği değerlerdir. Buda eğitimdir diyerek; “Eğitim ortamların nitelikli ve donanımlı hale gelmesi için başta yönetici ve öğretmenlerimiz, STK’larımız, derneklerimiz ellerinden gelen bütün çabaları sarf ederek çocuklarımıza güzel bir gelecek hazırlama adına Ataşehir’de güzel bir iklim oluşturmuş. Burada emeği geçen bütün paydaşları kutluyorum” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZIN İYİ EĞİTİM ALARAK YETİŞMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

İrfan Zeki Er; “Buraya her gelişimde kendimi kendi evimdeymiş gibi görüyorum. Geçmişte Ataşehir’de çok güzel dostluklar kurmuş bir eğitimci olarak bu mutluluğumu dile getirmek istedim. Bugün de İhsan Kurşunoğlu Ortaokulumuz ile Ataşehir Eğitim Derneği işbirliği ile 2023 vizyon belgemizde hedeflerimiz arasında yer alan tasarım ve sanat üzerine müzik atölyemizin açılışı için buradayız. Çocuklarımızın iyi eğitim alarak yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. STK’lar, dernekler, anneler, babalar her nedense akademik eğitime odaklanıyoruz. 2023 vizyon hedeflerimiz arasında çocuklarımızın akademik eğitimlerinin yanı sıra bilimde, sanatta, kültürde gelişimlerini daha iyi geliştirecekleri atölyeler yer almaktadır. İstanbul’da belirlenen 16 okulldan 3 tanesi de Ataşehir de bulunmaktadır. Bunlardan biride İhsan Kurşunoğlu Ortaokuludur. Okul müdürümüz çevresel imkânlarla bu atölyeleri hayata geçirmek için büyük bir çaba geçiriyor” dedi.

İrfan Zeki Er, Kadıköy de bir okulda müdürlük yaptığı dönemde Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı Turgay Kılıç ile tanıştığını ve birlikte yaptıkları çalışmaların Türkiye de bir ilk olduğunu söyleyerek, Ataşehir deki okullarda büyük katkılarının olduğunu düşünüyorum diyerek emeği geçenleri kutluyor, müzik atölyesinin çocuklar için hayırlı olmasını diliyorum şeklinde ifade etti.

Daha sonra hayatlarını kaybeden ATA KOLEJİ Mezunları Hilal karakaş, Gökhan Gülener ve Cüneyt Doğruer anısına açılan Müzik Atölyesi için yakınlarına katkılarından dolayı protokol tarafından plaket takdim edildi. Ataşehir Eğitim Derneği başkanı Turgay Kılıç’a eğitime sunduğu katkılarından dolayı İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı İrfan Zeki Er tarafından plaket verildi.

Daha sonra gerçekleştirilen Müzik Atölyesini açılışında duygusal anlar yaşandı. Müzik öğretmeni Ferit Uyanık önderliğinde koro ve solo şarkılarla katılımcılara güzel anlar yaşatan okul öğrencilerinin duygu dolu şarkıları Anısına açılan Atölyeye konulan resimlerin önünde yakınlarına duygusal anlar yaşattı. Son olarak Müzik Öğretmeni Ferit Uyanık kanun çalarak katılımcılardan hep birlikte eşlik etmesini istedi. Program toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.