Geçtiğimiz günlerde Ankara’nın Çankaya ve Mamak ilçelerinde bulunan Cemevi ile Alevi dernek ve vakıflarına önceki gün kısa süreli aralıklarla saldırı yapılmıştı. Yas-ı Matem Muharrem Ayı’nda gerçekleşen bu olayın ardından birçok siyasi parti ve çeşitli dernek yöneticileri ile Alevi dernek ve vakıfları saldırıları ortak açıklamalarla kınamıştı.

İçerenköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği’de cem evlerine yönelik yapılan saldırıyı kınamak amacıyla İçerenköy’de bulunan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kadıköy Şubesi’ne bağlı Cemevi’ne birlik ve destek ziyaretinde bulunarak, Ankara’da yapılan saldırıları kınadılar. Ziyarette; İçerenköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Niyazi Yaman’ın yanı sıra dernek yönetim kurulu üyeleri ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kadıköy Şubesi Başkan Vekili Battal Sarıkaya ile şube yöneticileri hazır bulundular.

İnanç merkezlerimize yapılan saldırıları kınıyoruz

Ziyaret kapsamında İçerenköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Niyazi Yaman, “İçerenköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği olarak başta mahallemiz olmak üzere ilçemizde ve ülkemizdeki yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor ve izliyoruz. Yakın zamanda mahallemizdeki bir Eczacı kardeşimize yönelik yapılan fiziki saldırıya üzülerek şahitlik etmiş ve eczacı kardeşimize ve çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletmiştik. Bugün ki, ziyaretimizin sebebi’de yakın zamanda Ankara’da Cemevlerine yönelik yapılan saldırıları kınamak, sizlerin yanınızda olduğumuzu belirtmek için ziyaret edelim istedik. İbadethanelerimizin hangisi olursa olsun fiziki ve Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’nin de her zaman savunduğu bir düşünce var. Başkanımız Battal İlgezdi; dili, dini, düşüncesi ne olursa olsun Ataşehir’de en büyük projesinin kardeşlik ve sevgi olduğunu söylemişti. Bugün bir kez daha anlıyoruz ki, sevgi, saygı ve kardeşlik olmadığı zaman birileri bizlerin bu bağımızı zedeleyecek, provokasyona dayalı eylemlerle, sözlü ve fiziki davranışlarla toplumda gerginlik yaratılmak isteniyor. Bir kez daha cemevleri başta olmak diğer ibadet merkezlerimize yapılan saldırıları kınıyoruz ve toplum olarak dayanışmamızın gün geçtikçe artmasını diliyorum” dedi.

Sağ duyu ile provokasyonlara ve oyunlara gelmeyeceğiz

Şube Başkan Vekili Battal Sarıkaya’da, “Ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Aynı ortamı, aynı şehirde birlikte aynı havayı paylaştığımız insanlarla aynı duyguları paylaşmak güzel bir şey. Yapılan saldırılar toplumu ayrıştırmaya yönelik olsa da; sağduyu ile birbirimizi tanıyarak bu tür provokasyonlara ve oyunlara gelmeyeceğiz. Sosyal yaşam biçimlerimiz ortak oldukça, toplum olarak kaynaşmaya devam edeceğiz. Herkesin inancı, yaşam biçimi kendisine ait. Kimsenin kimseyi hor görme, ayrıştırmasına gerek yok.” İfadelerini kullandı.


Ziyaret sohbetin ardından dilek ve temennilerle fotoğraf çekimi ile sona erdi.