Fakat aradan geçen 3 aya rağmen bahse konu alanda herhangi bir çalışma olmaması dikkatlerden kaçmadı. Ataşehir Haber Ajansı'nın edindiği bilgiye göre Mayıs ayında başlanılması beklenen projenin henüz ihalesi yapılmadığı öğrenildi.

Yine Ataşehir Haber Ajansı'nın edindiği bir bilgiye göre; 7000 m2 üzerine kurulacak olan Ataşehir Bahçe Market ile ilgili ihale süreci İstanbul Ağaç Ve Pey Eği.Hiz.Hay.Bah. İşl.San.Tic.A.Ş tarafından EKAP üzerinde geçtiğimiz cuma günü ihaleye çıkıldı.

İlan.gov.tr'de yer alan 2021/396599 sayılı ilana göre Ataşehir'e yapılacak bahçe market ihale şartnamesinde; 1 Adet 585 m2 kapalı, 6300 m2 açık alanda çocuk parkı, dinlenme alanları, yeşil alanlar ve 61 araçlık otoparkı olan Bahçe Market yapım işi 10.08.2021 tarihinde saat 10:00'da Güzeltepe mah. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı No:33 Eyüpsultan/İstanbul adresinde bulunan İstanbul Ağaç Ve Pey Eği.Hiz.Hay.Bah. İşl.San.Tic.A.Ş'de ihalesi gerçekleştirilecek.

İhale sonrasında yapılacak yer tesliminin ardından 100 iş günü içerisinde bahçe marketin tamamlanması şartı yer alıyor.

BAHÇE MARKET'TE NELER OLACAK?
Ataşehir Belediyesi ile ortak gerçekleştirilecek projeyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan Ağaç ve Peyzaj Anonim Şirketi hayata geçiriyor.Atatürk Mahallesi’nde bahçeye dair her şey bulunacak. Market içerisinde; kapalı-açık bitki satış ve depolama alanları, kafe, çocuk parkı, atölye, idari ofisler ve 61 araçlık otopark olacak.Her türlü dış mekân ve iç mekân süs bitkisi, yazlık, kışlık mevsimlik çiçekler gibi birçok ürünün bulunduğu Bahçe Market’te bitki çeşitlerinin yanı sıra tüm bahçe ekipmanları da satılıyor olacak.