İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maltepe Miting Alanı’nda gerçekleştirilen “Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri” etkinliğine katıldı. İmamoğlu, vatandaşların yoğun ilgisi altında etkinlik alanına ulaştı. Vatandaşların İmamoğlu’na ilgisi, oturacağı yere ulaştıktan sonra da devam etti. İmamoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, Kars, Ardahan ve Iğdır illerini, “Çok karma yapısına, çok karma kültürüne rağmen, gerçekten uzlaşmayı, hoşgörüyü, bir arada yaşama kültürünü, belki de en üst seviyede hissettiren illerimiz” sözleriyle tanımladı. Bunun ayrıcalıklı bir durum olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Bu manada sizlere yürekten teşekkür ediyorum. Bu 3 ilimizin ortaya koyduğu hoşgörü iklimi, şu an tam da Türkiye’mizin ihtiyaç duyduğu hoşgörü iklimidir. Ayrışmaya sebep aramak için çok yoruluruz; ama bir arada olmak için inanın sebebe bile ihtiyacımız yok. Zaten kol kolayız. Ayrıştırıcı unsurların dile getirilmesi, manevi duygularımızın sanki uzmanlıkmış gibi, birileri tarafından derecelendirilmesi zaten mümkün değil. İnancımız, Allah’a emanet; en iyisini Allah bilir. Bizim milli duygularımızı, bu topraklara bağlılığımızı, bu milletin bireyleri olma arzumuzu, hararetimizi de vallahi bilecek insan henüz yeryüzüne gelmedi; doğmadı. Yok öyle birisi. Olamaz da. Yurdumun insanlarına 82 milyon vatansever insan olarak, şehrimizin insanını da 16 milyon vatansever insan olarak bakıyorum” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ, ‘BANA GÜZEL BİR GELECEK VAR EDİN’ DİYOR…”
“Biz, bölgemize ve dünyaya barış, huzur mesajlarını en kuvvetli şekilde vermek zorunda olan bir milletiz” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Çünkü biz, Anadolu’da yaşıyoruz. Biz, Mezopotamya’nın üstündeyiz. Biz, binlerce yıllık insanlık tarihinin var olduğu topraklar üzerindeyiz. Bu derin kültürü yaşatmak ve bütün dünyaya mesaj vermek, asli sorumluluğumuzdur. Ben, bana göre Dünya’nın kültür ve tarih başkenti İstanbul’un belediye başkanıyım. Bütün inançları binlerce yıldır bir arada besleyen, binlerce yıldır herkese özgür alanlar var etmiş bu kadim kentin belediye başkanıyım. O bakımdan attığım her adıma, her imzaya, söylediğim her kelimeye, bırakın 16 milyon insanın bir ferdini incitirim endişesiyle konuşmayı, dünyaya yanlış bir kelime gönderirim İstanbul’dan diye, o kadar titiz davranıyorum. Kars-Ardahan-Iğdır’ın bu hoşgörü iklimini, bütün etnik kökenlerin bir arada yaşama becerisini, saygınlığını var etme duruşunu hep birlikte iyi analiz etmeli, iyi idrak etmeli ve bu ülkenin her yerine yaymalıyız. Bütün çocuklarımız burada gözleri ışıl ışıl bakıyorlar bize ve diyorlar ki; ‘Bana güzel bir gelecek var edin.’ Ama İstanbul’da ama Kars’ta ama Iğdır’da… Bütün belediye başkanlarımız, bütün milletvekillerimiz, bakanlarımız, bu ülkeyi yöneten herkes, bu sorumlulukla hareket edecek. Sevgiyi ve saygıyı asla ve asla vatandaşına karşı eksik etmeyecek.

Konuşması ardındın İmamoğlu’na, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı KAR-DER Başkanı ve KAI İstanbul Platformu kurucusu Orhan Çerkez tarafından karakalem portresi hediye edildi.