İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ataşehir programına; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, İlçe Kadın Kolları Başkanı Seval Düzenli’nin yanı sıra İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mert Kar, mahalle muhtarları eşlik etti.

Ataşehir’de ilk ziyaret programını Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile birlikte Esatpaşa Toprak Saha alanında İBB’nin başlatmış olduğu Esatpaşa Spor Parkı çalışmaları ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

İBB’nin Ataşehir’deki ilk kreş çalışması için yer tahsisinin yapıldığı ve çalışmaların başladığını öğrenen İmamoğlu, “Esatpaşa Spor Parkı’nın yanı sıra muhtarlık hizmet binasını da bölgeye yakışır şekilde yenileyelim” dedi.

Spor Parkı’nın ardından Esatpaşa Mahalle Muhtarı Hüseyin Altun’u makamında ziyaret eden İmamoğlu’nun Esatpaşa ve Fetih Mahalle muhtarlarından mahallelerinin sorunları ile ilgili ön bilgi aldı. Muhtarların; Ayvacık Deresi Islah Çalışması, Baş Komutan Caddesinin yanındaki yeşil alanın park olarak kazandırılması, Esatpaşa - Karlıtepe bağlantı yolu ve Fetih Mahallesi’ne giriş bağlantı yollarının revize edilmesi ve hayvan barınağı yapılması talebini ilettiler.

İmamoğlu ve beraberindeki heyetle, Esatpaşa Mahallesi Muhtarlığından ayrıldıktan sonra Kayışdağı’nda bulunan İSKİ Vakıf Suları alanını inceledi. Vakıf arazisi bünyesinde olan yeşil alanın halkın ortak kullanımı için kent park modeli ile değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden İmamoğlu, yetkililerden ön bilgi aldı.

Kayışdağı’nın ardından Ataşehir Belediyesi tarafından İçerenköy’e inşaa edilen İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Belediye Başkan Yardımcısı Deniz Kutlu’dan bilgi alan İmamoğlu daha sonra Küçükbakkalköy’de bulunan prestij caddesi esnafıyla buluştu.

Esnaf ziyareti sonrasında saha çalışmasını tamamlayan İmamoğlu ve İlgezdi, Ataşehir Belediyesi’ne birlikte geçtiler. İmamoğlu’nun Ataşehir’de cuma namazının ardından diğer programına geçeceği öğrenildi.