İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Anadolu Yakası Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü tarafından Küçükbakkalköy - İnönü - Kayışdağı Mahallelerinin keşiştiği noktada bulunan kavşakta önemli bir çalışmaya imza atarak, bölge trafiğini rahatlatmak amacıyla neşter vurarak çalışmalarında sona yaklaştı.

Nisan ayında başlayan çalışmalar sonucunda; Küçükbakkalköy (Su Deposu) kavşağında özellikle son dönemde artan trafik nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Anadolu Yakası Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü tarafından yeni bağlantı yolu çalışması başlatıldı. UKOME kararıyla başlatılan çalışma sonucunda; Kayışdağı - Dudullu Caddesi arasında yeni bir bağlantı yolu açıldı. Kayışdağı Caddesi İETT Lojmanları ile İETT Garajında açılan yeni yol ile 4 şeritli (2 dudullu - 2 küçükbakkalköy istikametine) gidişli tek yönlük yol yapıldı.

Özellikle su deposunun ordaki BP Benzinlik istasyonunu ek yol gören sürücülerin girişlerini engellemek içinde beton bariyerler ile set çekildi.

İçerenköy - İnönü mahallelerinden Dudullu İstikameti yoluna gitmek isteyen sürücüler ile İnönü - Kayışdağı Mahallesi yönünden gelen sürücüler için yeniden şerit yol düzenlenmesi yapıldı. Böylelikle sürücüler trafikte fazla kalmadan gitmek istedikleri güzergaha kolaylıkla ulaşabilecekler.

Son günlerde çalışmaların hızla tamamlandığı ve yakın zamanda trafiğe açılan yollar ile su deposu kavşağında rahatlama olması bekleniyor. Yıl sonunda açılması beklenen Dudullu - Bostancı metro hattının tamamlanması ile birlikte, çalışma kapsamında daraltılan şeritlerdeki setlerin kaldırılmasıyla bölgedeki trafiğin tam anlamıyla rahatlaması amaçlanıyor.