29 Aralıkta gerçekleşecek kongre öncesinde yönetim kurulu toplantısı sonrasında Ataşehir'de bulunan basın mensuplarıyla ilçe başkanlığındaki kahvaltılı programda biraraya gelen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, gerçekleşecek kongrede aday olmayacağını önce yönetim kurulu üyeleriyle sonrasında basın mensuplarıyla paylaştığını açıkladı.

8 Yıllık süreci geride bıraktığını söyleyen Altınkaynak, birçok seçimi geride bıraktığını ve bu süreçte 3 farklı yönetim kurulu ile önemli başarılara imza attıklarını söyledi. Özellikle Ataşehir'de tüm siyasi partilerdeki mevkidaşlarıyla toplumsal konularda ortak hareket ettiklerini, parti olarak genel ve yerel seçimlerde Ataşehir'de ciddi başarı elde ettiklerini belirtti.

Altınkaynak, son olarak basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak partimin bana verdiği sorumluluklar çerçevesinde dikkatli ve bilinçli bir şekilde hareket ettiğini ve gittiği heryerde partisini Ataşehir'li yurttaşların acılı ve mutlu anlarında yanlarında olduklarını vurguladı.

Altınkaynak, 8 yıllık görev süreci içerisinde başta Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Başkan Yardımcılarına, Ana Kademe Yönetim Kurulu üyelerine, kadın ve gençlik kollarına, partililerine, meclis üyelerine, mahalle temsilcilerine, basın mensuplarına, kamu mülki ve idari kuruluşu temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerine teşekkür ederek "kongre sürecinde aday olmayacağını" açıkladı. Altınkaynak, 17 gün sonra gerçekleşecek kongrenin Ataşehir ve partimiz için hayırlı olmasını diliyorum temennisi ile sona erdi.