Bünyesinde oluşturulan toplulukların ve koroların gösterilerini yayınlamasının yanı sıra, halktan gelen istek ve önerileri de dikkate alan Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, değişik içerikler de üretti bu süreçte.

Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanları tarafından yapılan “Umut Şiirleri”, “Umut Filmleri”, “Misafir Konserler”, “Yazarlardan Çocuklara Masallar” ve “Tadımlık Sohbetler” yoğun ilgi gördü.

Halkın ilgi göstereceği içerikler için çalışmalarını ara vermeden sürdüren Ataşehir Belediyesi, çalışanlarının kendilerini geliştirebilmesi için eğitim programları da düzenliyor.

Bu kapsamda Titanik, Stargate, Su Dünyası, Özgür Willy gibi filmlerin görsel efekt uzmanlığını yapan Manuel Rey Gonzalez, Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanlarına eğitim verdi.

Neşet Ertaş Kültürevi’nde yapılan 20 günlük eğitimde fotoğraf ve video çekimi ile kurgu üzerinde duruldu.

Katılımcılar, eğitim sürecinde senaryolarını yazdıkları bir olayın, çekimlerini yapıp kurguladılar.
Eğitim sonrası konuştuğumuz Manuel Rey Gonzalez, katılımcılara görsel dilin önemini ve gücünü anlatmak istediğini ifade ederek, “Herkes küçük videoları izlemeyi seviyor fakat nasıl yapacağını bilmiyor. İnsanların fikirlerini, sınırlı teknik bilgileriyle nasıl iyi bir görüntüye dönüştürebileceklerini öğretmeye çalıştım,” dedi.

Gonzalez, cihazların teknik özelliklerinin yanı sıra ortamdan nasıl yararlanacaklarını da anlattığına dikkat çekerek, “Ne kadar öğrenirseniz öğrenin her şey kişinin kendi birikimiyle ilgilidir. Öğrenmeleri gerekenin çok az bir kısmını öğretiyorum. İyiye ulaşmak için deneyimlerimizi birbirimize aktarmamız gerekir,” ifadelerini kullandı.

Gonzalez, öğrenmenin en önemli yolunun hata yapmaktan geçtiğine vurgu yaparak, “Hata yapmaktan korkmayın!” dedi.