Henüz resmi kuruluş olmamasına rağmen kendi bünyesinde; "Anadolu ve Kütüphane Projesi, Hayvan Hakları ve Doğa Ekibi, Kadın Sığınma Evi Ekibi, Çocuk Sevgi Yuvası Ekibi, Çocuk Mahpuslara Etkinlik Ekibi, Darülaceze Ekibi, Gösteri ve Sanat Ekibi, Kadınlara ve Çocuklara Sunum Ekibi, Haber Ekibi, Konferans Ekibi, Söyleşi Ekibi, Yemek Yapım ve Dağıtım Ekibi" gibi projeleri hayata geçiren Gençlik Meclisi Platformu gün geçtikçe hedeflerini büyütmeye ve umut olmaya devam ediyor.

Türkiye'nin 81 İlinden Diyarbakır, Uşak, Kars'ta Kütüphaneler kuran Gençlik Meclisi Platformu, Ankara'da Atatürk ilkelerine bağlı üniversite öğrencilerinden oluşan bir sosyal sorumluluk platformu olarak Atatürk'ü anma etkinliklerinin yanısıra Bursa'da sosyal yardım ve sorumluluk alanında sunum dışında Çanakkale İlinde Tarım işçisi kadınlara destek amaçlı etkinlikler düzenledi. Özellikle İstanbul genelinde sosyal sorumluluk projelerini ağırlıkta yürüten Gençlik Meclisi geçtiğimiz ay almış olduğu karar ile 6.Kütüphanesi'ni düzenlemiş olduğu dayanışma ve birlik kahvaltısı sonrasında Samsun'un Kavak İlçesinde bulunan 19 Mayıs Ortaokulu'nda 9 Haziran'da terör saldırısı sonucunda Batman'da hayatını kaybeden 22 yaşındaki Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın adını yaşatmak amacıyla kuracak.

Son hazırlıklarını tamamlayan Gençlik Meclisi Platformu yaklaşık 1 otobüs dolusu Kütüphane Malzemesi, kitaplar, bilgisayar ve eğitim materyallerini özenle hazırlayarak ambalajladı. Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın adını yaşatmak amacıyla 24 Kişilik ekip Samsun'un Kavak İlçesinde bulunan 19 Mayıs Ortaokulu'nda yarın kütüphaneyi kurmak üzere Ataşehir Belediyesi'nin desteği ile yola çıktı.

Platform Sözcüsü Sinem Nazlıdemir yapmış olduğu açıklamada; "19 Ay önce ilk toplantı sonrasında 5 arkadaş ile başladıkları oluşumun zamanla 60 ve bugün 108 kişilik gönüllü yardım severler topluluğuna dönüştüğünü ve bugün 13 farklı proje hazırlayarak Milli Eğitim Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı işbirliğiyle ortak projeleri hayata geçirdiklerini belirtti. Sosyal sorumluluğa gönül vermiş bir oluşum olduklarını ve önümüzdeki ocak ayı itibariyle resmi kuruluş çalışmalarını tamamlayacaklarını belirtti. Üye olmak ve bağış yapmak isteyen gönüllülerin www.genclikmeclisi.org adresine girerek Destekçi ol ve Gönüllü Ol sayfalarından form doldurmaları ile kendilerine ulaşıyoruz. Sıradaki projemizi de 24 arkadaşımız ile Samsun'un Kavak İlçesinde Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın adına kütüphanemizi kuracağız. Ayrıca okulumuzdaki öğrencilerimize de giysi ve materyal yardımında bulunacağız. Amacımız bundan sonraki projelerimizle Türkiye'de kütüphanesiz okul kalmaması amacıyla sosyal sorumluk projemizin kapsamını genişleteceğiz. Projemize her zaman destek olan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez'e ve Ataşehir Belediyemize teşekkür ediyorum" dedi.