Türk Halk Müziği Sanatçıları Burak - Yeliz Aykaç Çifti ile Kızları Beliz Aykaç, Burak Aykaç'ın babası Muharrem Aykaç ve annesi Seher Aykaç, kurban bayramı tatilini Sivas'ın Divriği ilçesinde geçirmek üzere Muharrem Aykaç'ın kullandığı özel araç ile Ataşehir'den yola çıkmışlardı.

Yozgat Merkez'e 10 km kala Muharrem Aykaç'ın sürücü hakimiyetini kaybetmesi sonrasında şarampolden aşağıya yuvarlanan ve yaklaşık 6 takla atan araç içerisindeki Muharrem, Seher, Burak Aykaç hafif yararlanırken anne Yeliz Aykaç ve kızı Beliz Aykaç ağır yararlanmış, 112 acil ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından Yozgat Şehir Hastanesi'ne sevk işlemleri yapılmıştı.

Hastane'de THM Sanatçısı Yeliz Aykaç yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşam mücadelesini kaybetmiş, kızı Beliz ise durumunun kritik olması nedeniyle Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilmişti. Araç içerisinde bulunan diğer isimler Muharrem, Seher ve Burak Aykaç ise hastanede yapılan işlemlerinin ardından taburcu edilmişlerdi.

32 Yaşındaki Yeliz Aykaç için Gazi Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi. Eşi Burak Aykaç annesi Arife Kılıç, babası Muzaffer Kılıç, kayınpederi Muharrem Aykaç ve kayınvalidesi Seher Aykaç ile diğer aile yakınları taziyeleri kabul etti. Yeliz Aykaç'ın naaşının olduğu tabutuna gelin duvağı konuldu. Cenaze törenine Türk Halk müziği sanatçıları Erdal Erzincan ve Tolga Sağ'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Cenaze namazı öncesi Yeliz Aykaç'ın tabutu başında saz çalarak deyişler okundu. Daha sonra kılınan cenaze namazının ardından Yeliz Aykaç'ın naaşı dualarla Hasdal Mezarlığı'na defnedildi.

Minik Beliz Aykaç'ın ise durumunun kritik olduğu ailesi herkesten dualar beklediğini açıkladı.