9 Kasım akşamında akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen saldırgan takip edip çantasını almak istediği 28 yaşındaki Mimar Başak Cengiz isimli genç kadına samuray kılıcı ile saldırdı. Ağır yaralanan genç kadın hastanede hayatını kaybetti. Olayda hayatını kaybeden Başak Cengiz'in Ankara'da ikamet ettiği, geçici görevle İstanbul'da bir inşaat firmasında görevlendirildiği bu olaya kurban gitmese görevini tamamlayıp cumartesi günü evine döneceği öğrenildi. Başak Cengiz'in her akşam servisle eve gittiği, ancak olay günü işleri olduğu için yürüyerek gitmeyi tercih ettiği belirlendi.

Polis bu güvenlik kameralarını kullanarak şüphelinin olayın meydana geldiği lüks sitenin içine doğru kaçtığını belirledi. Yapılan çalışmada lüks sitede tek başına oturduğu öğrenilen şüphelinin evine polis baskın yaptı. Yapılan baskında şüpheli Can Göktuğ Boz gözaltına alındı. Şüphelinin evinde yapılan aramada 15 kılıç ve bıçak ele geçirildi. Ele geçirilen kılıçlar arasında olayda kullanılan samuray kılıcının da bulunduğu öğrenildi.

Başak Cengiz'in cenazesi, Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Ankara'da ailesinin ve yakınlarının katılımıyla son yolculuğuna uğurlanan Başak Cengiz'in cenazesi defnedildi.

Ataşehirliler'de 28 yaşında vahşice katledilen Genç Mimar Başak Cengiz'i katledildiği nokta olan Barbaros Mahallesi Karanfil Sokak Kent Plus Sitesi önündeki alanda 14 Kasım Pazar günü Saat 14:00'te karanfillerde anacaklarını duyurdular.