9 Kasım akşamı kaldırımda yürürken tanımadığı C.G.B. tarafından vahşice katledilen Başak Cengiz için, öldürüldüğü Karanfil Sokak'ta anma ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

ARTIK BAŞKA BAŞAKLAR BEDEL ÖDEMEMELİ!

Yere yanan bir mum da bırakan site sakinleri adına açıklama yapan Övgü İnal, "Sadece biz mahalle veya site sakinleri değil, tüm ülkeyi dehşete düşüren bir olay sebebiyle buradayız. 9 Kasım salı günü akşam saatlerinde genç mimar başak Cengiz’in hunharca, vahşice, tüyler ürperten, akıllara durgunluk verecek şekilde katledildiği yerde... Burada genç güzel kızımız Başak Cengiz için toplandık. Tüm ülke, haklı olarak "bize ne oldu, nasıl bu hale geldik? Sorusunu soruyor. Hepimiz bu soruyu kendimize sormalıyız. İstanbul’un en güvenli semtlerinden biri olduğunu düşündüğümüz, çocuklarımızı gece gündüz, gönül rahatlığıyla özgür bıraktığımız Ataşehir'e güzel kızımız Başak Cengiz, kılıçla parçalanmaya, katledilmeye, ölmeye gelmedi. Tesadüfen buradan geçen herhangi birimiz, kardeşimiz, evladımız o şuursuzca sallanan, savrulan kılıca canımızı teslim etmek için yaşamıyoruz. En ağır bedeli Başak Cengiz kızımız ödedi ama bu saldırı hepimize yapıldı. Her zamankinden daha çok iş başa düştü. Yakınmak yerine, sorunlara sahip çıkmamız, çözüm bulmamız veya buldurmamız, sorunumuz sonuçlanana kadar takip etmemiz, taşın altına elimizi koymamız gerekiyor. Çünkü ateş sadece düştüğü yeri değil, vicdan sahibi hepimizin yüreğini dağlıyor. Daha çok farkında, daha duyarlı, daha hassas olmaya ve davranmaya ihtiyacımız var. Zamanda ve gereğinde üstümüze düşeni layıkıyla yapma iradesini gösteremezsek, şikâyet ya da zorluğumuzun peşinden koşmazsak keşkelerimiz, pişmanlıklarımız, kayıplarımız ne yazık ki hiç bitmeyecek. Bulunduğumuz şu noktada daha iyi bir toplumda yaşayabilmemiz için, evlatlarımızın kaldırımlarda özgürce yürüyebilmeleri için hepimize sorumluluk düşüyor. Başak için artık çok geç ama başka Başaklar ve sevenleri bu acı bedeli ödememeli." dedi.

ACIMIZ, ÜZÜNTÜMÜZ, KORKUMUZ ve ENDİŞEMİZ ÇOK BÜYÜK

İnal konuşmasında son olarak; "Kavganın, şiddetin ve çatışmanın yeraine anlayışı ve hoşgörüyü kabalığın ve saldırganlığın yerine nezaketi; öfke ve nefretin yerine sevgi ve saygıyı; bencillik ve umursamazlık yerine iyilikseverliği ve sorumluluk duygusunu; ayrımcılık yerine eşitliği; fevrilik yerine sağduyuyu; koyabilme gayret ve çabası içinde olmalıyız. Eğer bunu yapabilir, bunu başarabilirsek, o zaman bu güzel kızımız biricik hayatını boş yere vermemiş tam tersine her insan hayatı gibi kıymetli ve kutsal olan bu hayat, her şeyden büyük ve önemli anlam kazanmış, yine kıymetli ve kutsal bir amaca adanmış olacak. Eğer kendimizden başlayıp, bu değerleri ailemize, çevremize, konu komşumuza ve topluma aktaramazsak insanların sokaklarda önüne geleni öldürdüğü bir toplumun sorumluluğunu taşıyor olacağız. Acımız, üzüntümüz, korkumuz, endişemiz çok büyük... Başak Cengiz'e Allah'tan rahmet; kederli ailesine, eşsiz kalan nişanlısına, yakınlarına baş sağlığı gani gani sabır ve dayanma gücü dileriz." ifadelerini kullandı.

Genç yaşta vahşice katledilen 28 Yaşındaki Mimar Başak Cengiz’in saldırıya uğradığı noktada yapılan anma ve basın açıklaması etkinliğine; Ataşehir’de bulunan Kent Plus Sakinleri, Ataşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Kudret Arslan, Meclis Üyeleri Tuğba Dönmez, Sevgi Uluğ, CHP Ataşehir Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kadın Kolları üyeleri, İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mert Kar ve İlçe Yöneticileri, Gelecek Partisi İlçe Yöneticileri, Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu, Ataşehir STK, Siyasi Parti temsilcileri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Başak Cengiz'in fotoğraflarının olduğu "Sessiz Kalmıyoruz" dövizlerinin yanısıra "İstanbul Kadın Meclisi, Asla Yalnız Yürümeyeceksin" yazılı dövizler ile anma ve basın açıklamasına destek oldular.

Anma ve basın açıklaması etkinliğine vatandaşlar karanfillerle katılım sağlayarak, Başak Cengiz'in saldırıya uğradığı noktaya hep birlikte karanfilleri bıraktılar. Bırakılan bir karanfilde "Seni Koruyamadığımız İçin Çok Üzgünüz Başak. Mekânın Cennet Olsun Ve Bu Son Olsun" notu yazıyordu.

Kadınlar hep birlikte sloganlar atarak, "Başak Cengiz" cinayet sanığının en ağır cezayı alması için adaletin yerini bulması çağrısında bulundular.