GELECEK PARTİSİ OLARAK ATAŞEHİR’E HİZMET ETMEK İSTİYORUZ


Ataşehir İlçe Başkanı Av. Onur Sönmez, “Gelecek Partisi’nde il yönetim kurulu üyeliği görevinin ardından Ataşehir İlçesine kurucu İlçe Başkanı olarak atandım. Biz Ataşehir’de şubat ayında resmi kuruluş, nisan ayında da genel başkanımızın katılımıyla coşkulu bir kongre gerçekleştirdik. Burada amacımız ve hayallerimiz çok büyük. Burada görev yaparken; asla gerek muhalefet, gerek hükümet partisi olarak eklemlenerek siyaset yapmadık. Bizim kendimize özgü misyonumuzun olduğunu biliyoruz ve bununla birlikte güçlü teşkilat yapılanması oluşturarak, Ataşehir’e hizmet etmek istiyoruz. Nisan’dan bugüne sıfırdan tohumu fidana çevirme çalışması içerisine girerek teşkilat yapılanmamızı güçlendiriyoruz. Teşkilatlanma yapılanmamızın sonuna geldiğimiz için Ataşehir’in sorunlarına el atmak istiyoruz. Ataşehir’in problemlerini mahalle bazında en iyi bilen sizlerle bir araya gelmek istedik. Hem sizleri daha iyi tanımak, problemleri yerinde tespit etmek hemde misyonumuzu sizlere anlatmak istedik. Biz bunun için çok çalışıyoruz. Evet, biz burada muhalefet partisiyiz diye tüm muhalefet partiler gibi aynı dili sergileyelim, hükümetin yapmış olduğu iyi şeyleri de görmezden gelip eleştirelim gibi bir düşüncemiz asla yok” dedi.

ATAŞEHİR’DE AMACIMIZ BİRLİKTE SORUNLARI ÇÖZMEK
Sönmez son olarak, “Teşkilatlanma yapılanmamızda her meslek grubundan, her ilden arkadaşlarımızla bir yönetim oluşturduk. Amacımız birlikte sorunları çözmek” ifadelerini kullandı. Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı Av. İsa Mesih Şahin ise yapmış olduğu konuşmada şu ifadeleri kullandı.

PANDEMİ SÜRECİNDE SİYASİ İKLİMİN ZOR KOŞULLARINDA KURULDUK

Sizlerin söyleyeceği şeylerin bizlere farklı fikir açıları oluşturacaktır. Kuruluşunun 2’nci yılını tamamlayacak bir partiyiz. Seçilmiş son başbakan Ahmet Davutoğlu ile 2019 yılının 12 Aralık günü gelecek partisini kurduk. Öncesinde Türkiye’de biz Davutoğlu ile birlikte biz bir itiraz süreci başlatmıştık. Türkiye’nin iyiye gitmediğini, önemli sorunlarının olduğunu ve bu sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğine işaret etmiştik. Türkiye’nin önemli sorunları aslında sayfalarca, ancak biz bunu 5 maddede özetledik. Gelecek partisi Türkiye’de çok zor şartlar altında ve siyasi iklimin zor olduğu bir dönemde kuruldu. Hepimizin içinde yaşadığı pandemi gibi bir sürece denk geldik. Yüz yüze iletişimin olmadığı insanların evine kapandığı bir dönemde biz gelecek partisini kurduk. İstanbul’da teşkilat yapılanmalarımızı tamamladık. Ataşehir İlçe Başkanımız İl Başkanlığımıza geldiğinde sadece çalışanlar ve ben vardım, başka kimse yoktu. Böyle bir zaman diliminde 39 İlçe’de İlçe başkanlıklarımızı kurduk.

TÜRKİYE’DE PARLAMENTER SİSTEM SORUNU VAR!
Söyleyecek sözümüz var, farklı bir muhalefet anlayışı ortaya koymaya çalışıyoruz. Muhalefet denilince her şeyi eleştiren olmamalı, çözüm odaklı muhalefet anlayışı olmalı. Ben bir şeyi eleştiriyorsam, onun çözümünü ortaya koymam gerekiyor. Bu siyasi partiler için, yerelde ve her yerde böyle olmalıdır. Türkiye’de bir sistem problemi olduğuna inanıyoruz. Mesela; Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin toplumun dokusuyla uyuşmadığına şahitlik ediyoruz. Bu sistemin değişmesi gerektiğini her siyasi parti söylüyor ama Gelecek Partisi’nin kurmayları bundan 13 ay önce çıktı ve güçlendirilmiş parlamenter sistem modelini anlattılar. Burada sadece sistemi eleştirmiyoruz, burada sistemi nasıl dönüştürmemiz gerektiğini ortaya koyuyoruz. Geçmişi hastalıklı parlamenter sistemi istemiyoruz. Bu konuda eleştirilerde alıyoruz. Onun için güçlendirilmiş parlamenter sistem diyoruz.

TÜRKİYE’NİN BİRÇOK SORUNU, BİZİMDE ÇÖZÜMLERİMİZ VAR!
Türkiye’nin EYT, KHK gibi birçok problemler var. Gelecek partisi olarak çözümlerimizi açıklıyoruz. Sorunlara karşı her zaman ayakları yere basan çözüm modelimiz var. Konunun taraflarını dinleyerek bunu kamuoyu ile de bunu paylaşıyoruz. Bu anlamda yapıcı muhalefet anlayışımıza aynen devam edeceğiz. Her gün yaşıyoruz, ekonomik bunalma ve dalgalanmaları görüyoruz. Buna karşı ekonomik yıkımdan çıkış ile ilgili çözüm önerilerimizi açıklamıştık. Bunu ekonomik yıkımın yanısıra Türkiye’de büyük bir tahribat oluşturduğunu görüyoruz, bunu da ekonomi ekibimiz çıkarak kamuoyu ile paylaştılar. Ülkemizin önemli sorunlarına çözüm sunmaya devam edeceğiz.

TÜRKİYE’DE ADALETE GÜVENSİZLİK, EKONOMİ DE BELİRSİZLİK HÂKİM!
Bugün bir kişi çıkıp Türkiye’de ekonomik kriz yok diyemez. Türkiye’nin ekonomik, adalet ve diğer alanlarda normalleşmeye ihtiyacı var. Türkiye’de adalet sistemine olan güvenin yok olması ekonomik sorunları da beraberinde getiriyor. Buna en güzel örnek; Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek’in bir sözü vardı. Ben adalet bakanı iken yurtdışındaki yatırımcılar Türkiye’ye geldiğinde bakanlığa uğrar, adalet var mı yok mu ona göre bakar ve yatırımını yapardı. Eğer yatırımcı ülke’de hukukun olmadığına inanırsa yatırım yapmaz, mevcut yatırımcı da ülke’den kaçar. Türkiye’nin yaşadığı durum şuanda bu. Türkiye’nin yabancı sermaye yatırım oranı 2010 seviyelerine düşmüş durumda. Yabancı yatırımcı da hukuka güvenmediği için parasını yurtdışına çıkarıyor. Yabancı yatırımcının yanısıra yerli yatırımcıda aynı şekilde hukuka güvenmediği için parasını çıkarıyor.

HUKUKA GÜVENİ, SİYASİ AHLAKI YENİDEN SAĞLAMAMIZ LAZIM
Hukuka güven iklimini bizim yeniden inşa etmemiz gerekiyor. Güven iklimi düzelmezse, Türkiye’de hiçbir şey düzene girmez. Türkiye’de bir siyasi devrim ve zihniyet dönüşümüne ihtiyaç var. Hangi siyasi parti olursa olsun, İlçe belediyeleri ve Büyükşehir’i kim yönetirse yönetsin, AK Parti ve diğer partiler fark etmiyor. Zihniyet değişmedikçe siyasi partiler yeni bir kamu ahlakı ile dönüşümlerini yapmadıktan sonra her siyasi partinin sonu böyle olur. Hiçbir siyasi parti ben bozulmam, benim sonum böyle olmaz dememeli. Siyasi ahlak ile devletin ve bürokrasinin dönüşmesi gerektiğine inanıyoruz. Türkiye siyasetine bu anlamda katkı sunmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin siyasetinde gelecek partisinin önümüzdeki süreçte önemli katkı sunacağına inanıyoruz.

MUHTARLARIMIZIN SORUNLARINI BİLİYORUZ ve ÇÖZÜM PAKETİ AÇIKLAYACAĞIZ
Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığı olarak bugüne kadar 15 İlçe’de muhtarlarımızla buluştuk. Muhtarlarımızın birçoğunun ortak sorununu biliyoruz, çözümü noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle tebligat sorunları, 657 tabi görev yapıyorsunuz ama özlük haklarına sahip olmadığınızı biliyoruz. 1944 Yılından bugüne uygulanan yasa ile değil sizlerin yeni bir yasayla haklarınızın iyileştirilmesi için reform yapılması gerektiğine inanıyoruz. Sizlere daha iyi yaşam koşulları sunulması gerektiğine ve muhtarların belediyelerin insiyatiflerine bırakılmayacağını yönetim anlayışını önemsiyoruz. Bu anlamda da bir hazırlığımız var, bu hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra genel başkanımız ile siz muhtarlarımızı buluşturmak istiyoruz. Orada muhtarlarımıza yönelik çözüm paketlerimizi açıklayacağız.

MUHTARLARIMIZA BİZİM İKTİDARIMIZDA GEREKLİ DEĞERİ VERECEĞİZ

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Muharrem Ödemiş, “Muhtarlık kurumu olarak sizler çok önemli bir görev gerçekleştiriyorsunuz. Eskiden muhtarlık kurumlarını önemsiz ve gereksiz görenlerin olduğu dönemde; Gelecek Partisi Genel Başkanımız Sn. Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde “muhtarlar günü” ilan edilmişti. Muhtarlıkların hakları iyileştirilmesi, özlük haklarınızın verilmesi son derece önemli. Muhtar mahallenin yerel lideridir. Bunun en güzel örneğini; pandemi sürecinde muhtarlarımızın dayanışmalarına, hastalara ulaşmadaki gayreti ile şahit olduk. Buda muhtarlıkların daha da güçlendirilmesi gerektiğini, hem demokrasimiz ve ülkemiz için son derece önemli olduğunu belirtmeliyim. Muhtarlara ayrı bir değer veren genel başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinde iktidara geldiğimizde muhtarların 1940’tan kalma yasasında ciddi reformlar yaparak sizlerin haklarınızı en iyi şekilde iyileştireceğimizden şüpheniz olmasın. Muhtarlarımızın da memurlarla aynı özlük haklarına sahip olması için partimiz inşallah inisiyatif alacaktır. Geçtiğimizde yaptığımız çalışmalar gelecekte referans olacaktır. Muhtarlarla ilgili çalışmalarımız tamamlandığında, genel başkanımızın katılımıyla çözüm paketlerimizi açıklamış olacağız.” Dedi.

ATAŞEHİR’İN KURULUŞUNDAN BUGÜNE AYNI SORUNLARIN DEVAM ETMESİ ÜZÜCÜ
Ödemiş son olarak, “İstanbul’daki iki farklı muhtarlar federasyonumuz ile uzun yıllar iletişim halinde oldum. Muhtarlarımızın sorunlarına vakıfız, şuanda yaşadıkları problemleri biliyoruz. Çözümü noktasında elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. 45 yıldır Ataşehir’de yaşayan birisi olarak Ataşehir’in birçok sorunlarını biliyorum. Yıllardır bekleyen sorunların kümelendirilmesi, bekletilmesini üzülerek görüyorum. Bunların başında; İmar sorunları birçok mahallemizde devam ediyor. Yeşil alan sorunlarının yanısıra Yeni Çamlıca, Mimar Sinan ve Mevlana Mahallesi’ndeki mülkiyet sorunu, Ferhatpaşa’nın yüksek gerilim hatları sorunu, Yenisahra-Barbaros’taki dönüşümün gecikme sorununu bilen bir kardeşinizim. Hal arazisi, gümrük arazisi sorunları zaten bu bölgenin en önemli sorunlarının başında geliyor. 2008’de kurulan Ataşehir’in Kadıköy’den ayrıldığı dönemdeki sorunların halen devam etmesi bizlere yerel ve genel iktidardaki arkadaşlara daha net şekilde bu sorunları anlatmamız gerekiyor. Ben bu sorunları Ataşehirlilerin hak ettiğini düşünmüyorum. Önemli ve stratejik değere sahip ilçenin kendisinden sonraki kurulan ilçelerden çok çok geride kalması bu bölgede yaşayanların kaderi olmamalıydı. Bugün Ataşehir’de ilk gerçekleştirdiğimiz toplantımıza katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Hanım kardeşlerimizi muhtarlıklarda görmek son derece memnuniyet verici, sizleri dinlemekten son derece mutlu olacağız” ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından Ataşehir’in mahalle muhtarları mahallelerindeki ve muhtarlıklarla ilgili karşılaştıkları sorunları sözlü olarak dile getirdiler. Gelecek Partisi heyeti tarafından not alınan sorunlar, Genel Merkez’e iletilmesinin ardından sorunlara yönelik çözümlerin özel bir program ile açıklanacağı belirtildi.