Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun Genel Başkanlığını yaptığı Gelecek Partisi, İstanbul İl Başkanlığı'na Av. İsa Mesih Şahin'i atamasının ardından İl Başkanlığı'da ilçe başkanlıkları belirleme sürecine girmişti. Geçtiğimiz eylül ayında Ataşehir İlçe Başkanlığı için Av. Onur Sönmez'e ilçe başkanlığının mazbata ile tebliğ edilmesinin ardından İlçe Başkanı Av. Onur Sönmez'de kısa sürede İlçe Yönetim Kurulu üyelerini belirleyerek çalışmalara başladı.

Gelecek Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı olarak ekim, kasım ve aralık aylarında sivil toplum kuruluşlarını ve esnaf ziyaretlerini, üyelik çalışmalarının yanısıra İlçe Başkanlığı Binasının hizmete kazandırılması için yer tespit ve kiralama işlemi yapan İlçe Yönetimi, Küçükbakkalköy ve İçerenköy keşisiminde bulunan Kayışdağı Caddesi üzerinde tek katlı ofis katının tadilat çalışmalarına başladı.

Aralık ayında tadilat ve ilçedeki çalışmalarla ilgili İl Başkanı İsa Mesih Şahin'de Ataşehir'i ziyaret etmişti. Aralık ayındaki tadilat çalışmalarının tamamlanmasının ardından Gelecek Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı'nın tabelası asılarak, 2021 yılında tamamen hazır halde hizmete girmiş oldu.