Söz konusu Sivas ise her zaman desteğe hazırız diyen Ekil İnşaat A.Ş. Yönetim kurulu başkanı Ekrem Ekşi'nin kardeşi olan İş İnsanı İlyas Ekşi, Sivasspor'un 55'nci kuruluş yıl dönümü ile ilgili Ataşehir Haber Ajansı'na önemli açıklamalarda bulundu.

Sivasspor, her zaman gururumuz olmuştur
Sivasspor'da 1991 - 1995 yönetimlerinde As Başkanlık ve Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüten İlyas Ekşi, "Sivasspor dönemin zor koşullarında 1967 kurulmuş olması Sivas'ımız için önemli bir kazanımdır. Sivasspor şehrin kültürel, ekonomik ve sosyal hayatına kuruluşundan bugüne önemli katkılar sağladı. Sivasspor'un bugünlere gelmesinden dolayı son derece mutluyum. Sivasspor 1967 - 1968 Sezonuyla lig'te mücadele vermeye başlamış, o günden bugüne şanlı tarihi ve adıyla her zaman gururumuz olmuştur. Sivasspor'u takım ruhu ve memleket aşkı bugünlere taşıdı. Bizlerde belirli dönemlerde Ekil İnşaat A.Ş. ailesi olarak; memleketimizin markası olan Sivasspor'un lig'te kalması ve Türkiye başta olmak üzere yurt dışındaki müsabakalarda başta ilimizi ve ülkemizi başarıyla temsil etmesi için her türlü desteği sunduk ve sunmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Sivasspor, Sivas için bir değerdir
İlyas Ekşi Ekşi son olarak, "Bugün Sivasspor'un 4 büyük kulüpten birisi olan Galatasaray'ı kendi sahasında 2-1 yenmesi, inanmış kadro ve yönetim anlayışı ile Süper Lig'te büyük başarılar elde etmesi beni ve ailemi son derece mutlu etmiştir. Bizler Sivasspor'un her zaman desteklenmesi, gelişimine katkı saglanması için üzerimize düşen sorumlulukları almaya geçmişte olduğu gibi bugün de hazırız. Sivasspor'umuzun kuruluşunun 55'nci yılını kutluyoruz. Sivasspor'un bugünlere gelmesinde emeği geçen başta dönemin belediye başkanı ve aynı zamanda kurucu başkan Ahmet Durakoğlu olmak üzere kurucularımıza, Durakoğlu'ndan sonra sırasıyla görev alan tüm yöneticilerimize, futbolcularımıza teşekkür ediyorum. Sivasspor'da görev almış ancak hayatını kaybetmiş olan yöneticilerimize, sporcularımıza Allah'tan rahmet diliyorum. 2004 Yılından bugüne Sivasspor'un markasal değerini arttıran, her türlü zorluğa rağmen söz konusu Sivasspor'sa diyen kulüp Başkanımız sayın Mecnun Otyakmaz'a ve yönetimine, Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay'a ve teknik ekibine, futbolcularımıza ve kulübe desteklerini esirgemeyen sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Sivas'ın sosyal, kültürel, turizm ve sportif alanlarda tanıtılmasına katkı sağlayan ve bu yıl 55'nci yıl dönümünü kutlayan Sivasspor'umuzun başarılarının artarak devam etmesini diliyor, kuruluş yıldönümünü bir kez daha kutluyorum. İyi ki Sivassporumuz var diyorum" dedi.