50 Yıllık semt pazarının taşınmasına vatandaşlar tepkili
Ulusal ve yerel medya'ya açıklamalarda bulunan vatandaşlar, "Bizlere hiç bir bilgi verilmeden pazarımız taşındı. 2 Haftadır mağduruz. 50 yıl boyunca burada hizmet veren pazarımız "Kapalı Semt Pazarı" adı altında mahallemizin sınır noktası olan örnek semt pazarının yanına taşındı. Bizler 50 yıl boyunca her hafta kurulan semt pazarımızın yaklaşık 3 km uzaklıktaki bir yere taşınmasını doğru bulmuyoruz ve bu konuda ciddi anlamda mağduriyet yaşıyoruz. Bizleri bu anlayışla market alışverişlerine zorluyorlar. Ekonomik anlamda zorluk çekiyoruz ve pazarın tekrardan eski yerinde hizmet vermesini istiyoruz. Biz burayla ilgili söylentilere inanmak istemiyoruz." diyerek ortak söylemlerde ve açıklamalarda bulundular.

Yaşlı vatandaşlar ciddi mağduriyet yaşıyoruz
Özellikle yaşlı mahalle sakinleri de; "Buraya otobüste koysalar, koyulan otobüs hem küçük hemde sürekliliği yok ve eşyalarımızı taşırken de zorluk yaşıyacağız. İmkanlarımız hem kısıtlı hemde oraya gidebilecek koşulumuz yok. Ciddi anlamda mağduriyet yaşıyoruz" ifadelerine yer verdiler.

Esatpaşa pazarcı esnafı zararımız büyük
Esatpaşa pazarcı esnafları ise, "Bizler burada yıllardır mahalle halkına hizmet veriyoruz. Bizi buradan alıp bizi yaklaşık 2-3 km uzaklıkta başka bir yere taşımak hem bizi hemde halkımızı mağdur ediyor. Esatpaşa'daki pazarının olduğu yer ve yere yakın 4 gündür arayla farklı pazarlar kuruluyor. 4 Pazarın kurulduğu yere taşımak nasıl mantıktır anlamış değiliz. Müşterilerimiz bizlerin çocukluğunu bilir. Pazarın mahalle dışına taşınmasını doğru bulmuyoruz. Esatpaşa'nın yeni pazar yerinde 2 haftadır kimse gelmiyor ve 500-600 esnaf olarak mağduruz. Arabalarımızdaki ürünlerimiz çöpe gidiyor. Zararımız büyük" dedi.


İmza kampanyasına halktan ve esnaftan yoğun ilgi
Esatpaşa semt pazarının yeni yerine taşınmasından dolayı bölge halkı ve esnafı imza kampanyası başlattı. Ataşehir Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığına verilmek üzere toplanan imza kampanyası metninde ise; "Esatpaşa halkı olarak sizlerden ricamız Esatpaşa pazarımızın yerinde kalmasını istiyoruz. Çünkü diğer pazarlar uzak. Yaşlı ve çocuklu aileler için gitmek zor olur. Lütfen pazarımız kalsın. Saygılarımla" ifadeleri yer aldı. Esnaf ve vatandaşların şuana kadar yaklaşık 4.000 imza topladıkları öğrenildi.


Sebzeleri yere dökerek tepki gösterdiler
Esatpaşa semt pazarının eski yerinde eylem yapan pazarcı esnafı araçlarındaki sebze ürünlerini yere dökerek bu ürünler çöp olacak diyerek yetkililere mağduriyetlerinin giderilmesini talep ettiler.