İzmir'in Roman kökenli milletvekilleri CHP'li Özcan Purçu ve AK Parti'li Cemal Bekle, Toroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Toroğlu, sözleri sonrasında tepkiler üzerine özür dilese de roman vatandaşlar ve roman sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden Toroğlu'na sert yanıtlar gecikmiyor.

Olmaz Böyle Romanlık! - Çingenelik!
Anadolu Yakası Roman Hareketi Başkanı Volkan Kümicin, Ataşehir Haber aracılığıyla yapmış olduğu açıklamasında; Birçok konuda mücadele veren romanların en büyük mücadelesi de ayrımcılık ve önyargı üzerinedir. Yüzyıllardır toplum tarafından dışlanmış, hor görülmüş ve ötekileştirilmiştir. Geçmişe nazaran daha bilinçli bir nesil, daha hümanist bir yüzyıl içerisinde olduğumuzu düşünürsek ırkçılığın olmadığı bir dünyada yaşamak sırf farklılıklarımızdan dolayı ötekilestirilmediğimiz bir toplumda insanca yaşamak istiyoruz. Ya da yaşamayalım? Çekip gidelim buralardan ama giderken beraberinde Türkiye'nin ilk kadın valise Lale Aytaman'ı da unutmayalım, Sadri Alışık'ı ve Türkan Sultan'ı da. Tabi birde Hüsnü Şenlendirici, Serkan Çağrı ve Kibariye kızar bize onları almazsak. Sonra mı, Diago Fernando Maradona, Zlatan İbrahimovic ve Quaresma'yı da hatta Andrea Pirlo'yu da katalım peşimize. Charlie Chaplin bir şekilde gelir zaten yanımıza yalnız bırakmaz bizi bu dışlanmada, ötekileştirlmede. Gidelim! Bu topraklara kattığımız değerlerimizi de alıp ortadan kaybolalım. Hayatın her köşesinde kattığımız değerleri ve renkleri alarak gidelim. Eksik kalmayacak mısınız? Anlamadınız mı artık? Şu küçük mavi noktadan başka yaşayacak başka yerimiz yok... Ya insanca yaşayacağız ya da tüketeceğiz birbirimizi... Hem İnsan Hakları Evrensel Bildirisinin 2. Maddesinde hem de Anayasamızın 10. Maddesi bağlamında Erman Toroğlu'nun söylemlerinden dolayı cezasız kalmamasını, RTÜK'ün ve A Spor'un gerekeni yapmasını, aynı zamanda siyasilerin ve STK'ların da üzerine düşen sorumluluğu alarak hareket etmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Başkan İlgezdi'den Roman Vatandaşlara Destek Mesajı
Ataşehir'de roman vatandaşlarla sürekli diyalog halinde olan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ise; "Toplumumuzun güzel insanları, her alanda emek koyarak kendi alın teriyle çalışma yaparak ayakta kalmaya çalışıyorlar. Mutlaka bu toplumda hak ettiği yere gelmeleri çok önemli diyerek, Bir televizyon kanalında yorumcunun, Roman vatandaşlarımıza yönelik kullandığı ayrımcı sözleri kınıyorum" ifadelerini kullandı.