AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem’e Ankara ziyaretinde; İlçe Başkan Yardımcıları Halil İbrahim Yazıcı, Ahmet Fatih Kılıç ve İBB – Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Haluk Sadıkoğlu eşlik etti.

AK PARTİ’Lİ İSİMLERE HAYIRLI OLSUN TEMASLARI
Erdem ve ekibi, kongre sonrasında ilk ziyaretini AK Parti Genel Merkezi’ni ziyaret etti. İsmail Erdem ve beraberindeki heyet sırasıyla; AK PARTİ Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Şen, Erkan Kandemir ve Hamza Dağ’ı ziyaret ederek, görevlerinde başarı dileklerini ilettiler.

Genel Merkez ziyaretlerinin ardından İlçe Başkanı İsmail Erdem ve beraberindeki heyete Ataşehir’li isim olan İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan eşlik etti.

İÇERENKÖY’E POLİS KARAKOLU, İLÇE’YE HÜKÜMET KONAĞI KAZANDIRILIYOR
Ataşehir’in en önemli sorunlarından birisi olan mevcut Kaymakamlık Hizmet binasının artan taleplerden dolayı yetersiz kalmasından dolayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ataşehir’e yeni modern hükümet konağı kazandırılmasını görüşen Erdem ve beraberindeki heyet, genel ilçe’de hükümet konağının yapılabileceği noktalar hakkında bilgi verdi. Ziyaret heyeti İçerenköy’de prefabrik bir şekilde hizmet veren İçerenköy Polis Merkezi’nin de yenilenmesi talebini bakan Süleyman Soylu’ya aktardılar. Bunun üzerine İçişleri Bakanı Soylu’nun da hükümet konağına yer(arsa) tahsisinin yapılmasının ardından çalışmaların yapılması konusunda talimat verdiği aynı zamanda İçerenköy Polis Merkezinin yerine modern bir emniyet merkezi ilçeye kazandırılması için çalışmaların başlatılacağını ifade ettiği öğrenildi.

ATAŞEHİR’E 1200 YATAKLI ŞEHİR HASTANESİ GELİYOR
Ataşehirlilere hizmet veren Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 1200 yataklı yeni bir hastane yapılması için Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir ile görüşme gerçekleştirildi. Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’de ziyaret heyetine; Ataşehir’e 1200 yataklı yeni şehir hastanesinin yapılmasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından önemsendiğini ve 2021 yılında ihalesinin de yapılması için süreci hızlandıracaklarını yapılan görüşmede aktardığı öğrenildi.

TAPU MAĞDURİYETİ GİDERİLECEK – KAYIŞDAĞI’NA MİLLET BAHÇESİ (MESİRE ALANI) YAPILACAK
İçişleri Bakanlığı ziyareti sonrasında heyet, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank’ı ziyaret etti. Ziyarette Ataşehir’de bakanlığa bağlı TOKİ tarafından önceden yapılmış olan konutlarda oturan tapu mağduru vatandaşların tapularına uygun koşullarda kavuşabilmeleri için kolaylık sağlanmasının yanısıra Maltepe – Ataşehir sınırında bulunan Ataşehir’lilerin yararlanamadığı Kayışdağı Ormanının da Millet Bahçesi - Mesire alanı olarak ilçe halkının kullanımına sunulması görüşüldüğü ve görüşmenin olumlu geçtiği belirtildi.

ATAŞEHİR’İN HALK EĞİTİM MERKEZİ SORUNU DİLE GETİRİLDİ
Ankara’daki son ziyareti Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük’e gerçekleştiren heyet, Ataşehir’in özellikle halk eğitim merkezi binasının olmadığını ve bu konuda Ataşehir’e yakışır Halk Eğitim Merkezi binasının yanısıra yeni okulların kazandırılması için Büyük’ten talepte bulundular. Genel Müdür Yusuf Büyük’ünde bu konuda önceden ilçeyi ziyaret ettiğini ve Ataşehir’e yakışır Halk Eğitim Merkezi binasının kazandırılmasının yanısıra diğer eğitim kurumları ile ilgili destek vereceği öğrenildi.

Erdem ve ekibinin Ankara ziyaretleri genel merkez ve bakanlıklardaki temasları sonrasında sona erdi.