Üç günlük programın ilk günü Tiyatro Külliyen ekibinin "Ziyafet Sofrası" tiyatro oyunu ile başladı. Mizansen yorumları ile Tiyatro Külliyen ekibi, hoşgörü, sabır, oruç ve namaz kavramlarının önemini seyircilere anlattı. 8. Büyük Türkiye Buluşması'nın ilk gününün son oturumunda şube hasbihali programı gerçekleşti. Ensar Vakfı Kurucuları Ali Erilli, Kerim Aytekin ve Feyzullah Kıyıklık, Türkiye'nin dört bir yanından gelen şube başkanlarının dilek ve temennilerini dinledi.

Program, aile fotoğrafı ve ödül töreninin ardından sona erdi. Ödül töreninde Ataşehir Şubesi 'Sosyal Sorumluluk Projeleri' ile ödüle layık görüldü. Ödülü Şube Başkanı Mükayil Bektaş ve yönetim kurulu üyesi Selim Tekin birlikte aldılar.

8. Büyük Türkiye Buluşmasında Ödül Alan Şubeler ve Kategorileri

Gençlik Çalışmaları Ödülü- Ensar Vakfı Uşak ve Kayseri Şubesi

Akademik Faaliyet Ödülü ve En Düzenli Şube Ödülü- Ensar Vakfı Trabzon Şubesi

Proje Çalışmaları Ödülü- Ensar Vakfı Kağıthane Şubesi

Sosyal Sorumluluk Faaliyetleri- Ensar Vakfı Ataşehir Şubesi

Hanımlar Komisyonu Ödülü- Ensar Vakfı Kartal, Başakşehir ve Tavşanlı Şubesi

Öğrenci Çalışmaları Ödülü- Ensar Vakfı Kırşehir Şubesi

Yaygın Eğitim ve Kurs Faaliyetleri- Ensar Vakfı Batman ve Küçükçekmece Şubesi

Yurt Faaliyetleri Ödülü- Ensar Vakfı Edirne ve Rize Şubesi

Sosyal Medya Ödülü- Ensar Vakfı Kayseri Şubesi

Vakıf Özel Ödülü- Ensar Vakfı Samsun Şubesi

Ensar Vakfı 8. Büyük Türkiye Buluşması'nın üçüncü gününde eş zamanlı çalıştaylar gerçekleşti. Çalıştaylardan biri projesi olan şubelerle, diğeri ise yurdu olan şubelerle yapıldı.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen 164 şube başkanı ve temsilcilerinin buluştuğu Ensar Vakfı 8. Büyük Türkiye Buluşması, 3 günlük programın ardından sona erdi.