Muharrem Ayı ve Yas-ı matem'in ikinci gününde Ekil İnşaat A.Ş. tarafından Kartal Cemevi’nde oruç açma yemeği verildi.

Ekil İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Ekşi, oruç açma yemeği öncesinde Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş’ı makamında ziyaret etti. Ekil İnşaat A.Ş.’nin faaliyetleri ve cemevlerine yönelik yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ekil İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Ekşi, Vakıf Başkanı Selami Sarıtaş sohbeti sonrasında kuruma katkı bağışını yaptıktan sonra farklı bir cemevi’nde düzenlenen oruç açma yemeğine katılım sağlamak üzere kurumdan ayrıldı.

Ekşi, “Şirket olarak 7 yıldır Kartal Cemevi’nde ve farklı cemevlerimizde Muharrem Ayı vesilesiyle lokmalarımızı canlarımız ile paylaşıyor ve fırsat buldukça vatandaşlarımızla bir araya gelmeye çalışıyoruz. Muharrem ayında yasımızı ve lokmamızı paylaşıyoruz. Kerbela’da şehit edilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in torunu Hz. Hüseyin’i ve Ehl-i Beyt'ten 71 canı anmak için oruç ve matem tutan tüm canların oruçlarının, dualarının kabul olmasını temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı.


Muharrem Ayı ve Yas-ı matem'in ikinci günü düzenlenen Kartal Cemevi’nde oruç açma yemeği, pandemi kuralları ve hava sıcaklıkları nedeni ile açık havada gerçekleştirildi.

Oruç açma yemeğinde, Muharrem ayı ve Yas-ı matem orucunun anlamıyla ilgili konuşma yapan Cemevi dedesi, ibadetlerin kabul olmasını diledi. Ardından okunan duayla vatandaşlar hep birlikte oruçlarını açtı.