Mevlana Mahallesi'nde bulunan dernek merkezi'nde Ataşehir Belediyesi'nin destekleriyle Dünya Çorumlu Dernekler Federasyonu tarafından Türk Kızılayı İşbirliğiyle Kan bağışı kampanyası etkinliği şölen havasında gerçekleşti.

Sancaktepe Belediyesi Mehteran Takımının açılışı ile başlayan program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Federasyon Başkanı Metin Akkuş'un konuşmasıyla devam etti. Federasyon Başkanı Metin Akkuş konuşmasında; "Federasyon kuruluş amacı, hedefleri ve projeleri hakkında bilgi verdi. Özellikle yeni kurulmasına rağmen Federasyon çalışmalarının sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle devam edeceğini ilk etkinliklerinin de farkındalık yaratmak amacıyla kan bağışı kampanyası olduğunu" belirtti.

Akkuş konuşmasının devamında federasyona katkılarından dolayı Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'ye teşekkür etti. Federasyonun amaçları doğrultusunda daha iyi hizmet verebilecekleri federasyon hizmet binası ile ilgili İlgezdi'nin seçim dönemi yer tahsisi sözünü tekrardan hatırlattı. Federasyon Başkanı Metin Akkuş konuşmasının ardından Federasyon yönetim kurulu üyeleri ve Yüksek Danışma Kurulu üyelerini yanına çağırarak konuklara tanıttı. Tanıtımın ardından katılım sağlayan protokol üyeleri anons edildi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'ye federasyona sağlamış olduğu katkı ve destekler adına teşekkür plaketi hazırlanırken, İlgezdi'nin yoğun programlarından dolayı katılamaması nedeniyle Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez'e federasyon başkanı Metin Akkuş ile beraber Ataşehir Belediye Meclis üyeleri Kudret Arslan, Bekir Bozkızıl, Duran Acar, Selami İğrek, Maltepe Belediye Meclis üyesi Erol Tepebaşı ile Belediye Başkan Danışmanı Mehmet Aydoğanoğlu hep birlikte takdim ettiler.

İlgezdi adına plaketi alan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez'de yaptığı konuşmada; "Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi'nin yoğun programları nedeniyle aramızda olmadığından dolayı hepinize selamları var. Federasyonunuzun hayırlı ve başarılı çalışmalara imza atacağına inanıyor, böylesi bir etkinlikten dolayı federasyon yönetimini kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Çorum Halk Oyunları ekibi muhteşem performansı ile uzun süre alkış aldı.

Etkinliğe Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Özel Kalem Müdürü Celal Yalçın, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Arslan, Organizasyon Sorumluları Ali Uğurlu ve Mesut Mutlu, Belediye Meclis Üyeleri Ataşehir Belediye Meclis üyeleri Kudret Arslan, Bekir Bozkızıl, Duran Acar, Selami İğrek, Ataşehir Belediye Başkanı Danışmanı Mehmet Aydoğanoğlu, Maltepe Belediye Meclis üyesi Erol Tepebaşı, siyasi parti temsilcileri, Çorum, Kastamonu, Sinop, Çankırı, Sİvas İş, Sanat ve STK Temsilcileri'nin yanısıra 1000'i aşkın davetli katıldı. Etkinliğe katkıları olan iş adamları, stk temsilcileri ve siyasetçilere plaket takdim edildi.

Plaket takdimi sonrasında Yağmur Yalçın, Metin Çay, Orhan Canayakın, Ali Gürsoy, Cideli Emin, Süreyya Şahin ve Yılmaz Cesur birbirinden güzel şarkıyla sahne alırken katılım sağlayan vatandaşlar sanatçılara oyunları ile eşlik etti. Vatandaşlara dernek yönetimi tarafından ikramlar sunulurken, geceye şiirlerin adamı Zeynel Parmaksız'ın birbirinden güzel eserleri seslendirmesi damgasını vurdu.

Etkinlikte Ataşehir Eğitim Derneği kitap standı açarak kan bağışına katılım sağlayan vatandaşlara ve çocuklara kitap dağıttı. Etkinlik sonunda 160'a yakın kan bağışı yapıldığı öğrenildi. Federasyon yönetimi etkinlik sonrasında tebrikleri kabul etti. Etkinliğe Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Kudret Arslan çelenk gönderdiği görüldü.