Gerçekleşen 1.Olağan kongreye; İl Başkanı Dr. Erhan Erol, İl Başkan Yardımcıları Nuri Beğendik, Fatih Mehmet Tercan, Mustafa Demiral, Ali Rıza İmamoğlu, Ayhan Yılmaz, İl Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Taşkın, Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı İbrahim Giritli, Maltepe İlçe Başkanı Ali Hakan Ağaoğlu, Kartal İlçe Başkanı İltan Ekmekçioğlu, Fatih İlçe Başkanı Celalettin Bulunmaz, Çekmeköy İlçe Başkanı Kadir Kacemer, Sancaktepe İlçe Başkanı Mutalip Gencer, Adalar İlçe Başkanı Yener Parlak, Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman, Antalya İl Başkan Yardımcısı Murat Bargın, Ataşehir İlçe Başkanı Barış Yılmazkaya, İlçe Yöneticileri, Gençlik ve Kadın Kolları ile delegeler katıldı.

DİVAN'I KADIN BAŞKAN YÖNETTİ

1’nci Olağan Kongrenin divan başkanlığı ve kitap üyeliklerine, İlçe Başkanlığı tarafından Divan Başkanlığına Zerrin Baysal, Divan Başkan Yardımcılığına Furkan Gölen, Katip üyeliklerine Yunus Emre Bingöl, Hasan Kale ve Ali Kağan Ağaoğlu önerildi. Delegelerin oy birliği ile önerilen isimler divan’daki yerini aldı.

Gerçekleşen olağan kongre’de Gençlik Politikalar Başkanı Çağla Çelikkeser tarafından 1’nci olağan kongre sürecine kadar İlçe Başkanı Barış Yılmazkaya ve yönetimince yapılmış olan faaliyet hakkında bilgi verildi.

FAALİYET RAPORU OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Çağla Çelikkeser faaliyet raporu konuşmasında; “09.07.2021 tarihinde göreve geldiğimizden bu yana Ataşehir ilçe Yönetim Kurulu'nu kurarak, ilçe binamızı kiraladık. İlçe genelinde belediye, kaymakamlık, resmi kurumlar, siyasi partileri ile 17 mahallemizin muhtarlarına ziyaretlerde bulunduk. Muhtarlarımızla kahvaltılı organizasyonla ağırladık. Ordulular Derneği, Vanlılar Derneği, Sivaslılar Derneği, Sinoplular Derneği, Karslılar Derneği ve İHH gibi sivil toplum kuruluşlarını ziyaretlerde bulunduk. Ataşehir Deva Gençlik konseri düzenledik. Ataşehir’de 600 aileye ramazan kolisi ve alışveriş kartları dağıttık. Ataşehir’in birçok bölgesinde lokma dağıttık. Otistik çocuklar, huzurevleri, diyaliz merkezleri kurumlarını ziyaretlerde bulunduk. Hayvan haklan koruma günü kapsamında barınak ziyaretleri gerçekleştirerek, mama yardımında bulunduk. Kanal İstanbul’a ilişkin itiraz dilekçesi verdik. İlçemiz pazar yerlerinde stant etkinlikleri, vatandaşlar ile buluşma ve esnaf ziyaretlerinde bulunduk. Sosyal medyadan partimizin faaliyetleri ve yapmış olduğumuz çalışmalarla ilgili bilgilendirmelerde bulunduk” İfadelerini kullandı.

Çelikkeser tarafından okunan faaliyet raporu divan tarafından oylamaya sunuldu. Faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi.

KESİN HESAP RAPORU OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Deva Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı 1’nci olağan genel kurulunda ilçenin gelir-gider durumu ile ilgili Uğur Demirci tarafından bütçe kesin hesap raporu bilgilendirmesi yapıldı. Uğur Demirci tarafından bütçe kesin hesap raporu divan tarafından oylamaya sunuldu. Bütçe kesin hesap raporu oy birliği ile kabul edildi.

ATAŞEHİR’DE HAKSIZLIKLARIN KARŞISINDA OLACAĞIZ

Deva Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Barış Yılmazkaya, “Aralık ayında ben bu görevi aldım. Mazbata ile birlikte bu görevi aldığımda çok kıymetli ailenin bir parçası olduğumu fark ettim. En büyük hedefim, Ataşehir’e ve Ataşehirlilere yakışır bir ilçe açmaktı. İlçe Yönetim Kurulumuzu oluştururken her bölgeden her yöreden, her ilden insanımızı katarak demografik yapısıyla farklı bir yönetim kurulumuzu oluşturduk. Çok değerli arkadaşlarımızla, Ataşehir’de mücadele etmeye başladık. Arkadaşlarımızla Ataşehir’in her mahallesi’nde sahada sorunların tespiti ve çözümü noktasında, haksızlıkların karşısında olacağız. Kongremize katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

DAHA YOLUN BAŞINDAYIZ, YAPACAĞIMIZ ÇOK İŞ VAR!

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol, “Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum. Henüz yola çıkmış siyasi hareketiz. Türkiye’nin sorunlarını görerek Genel Başkanımız Sn. Ali Babacan’ın liderliğinde bu ülkenin sorunlarını çözmek için bir araya gelmiş. Gerçekten iyi kaliteli, doğru ve kaliteli insanlardan oluşan doğru insanlardan oluşmaktayız. Türkiye’nin bize ihtiyacı var, bugün bunu daha iyi anlayabiliyoruz. Bugün ülkemizin yaşadığı ekonomik, demokratik sorunlar, birçok haksızlık, Türkiye’nin liyakatsiz çok kötü ellerde yönetilmesi bizim olmamız için en büyük nedenlerden. Biz hep birlikte, genel başkanımız Ali Babacan’ın liderliğinde Türkiye’nin bu sorunlarını çözebileceğine inanan insanlarız. Bugün burada, İstanbul’da ve İlçelerinde, tüm Türkiye’de çok kaliteli liyakat sahibi, kendini her alanda ispatlamış insanlarla siyaset yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde farkında lığımızın daha fazla artacağına inanıyor, buna hepimiz şahitlik edeceğiz. Artık Türkiye’yi bu sonuçlara mahkûm eden siyasi iktidarın döneminin bitmekte olduğuna hepiniz inanıyoruz. Yakında magazin haberlerinde çıktığı gibi parçalanmalarına şahitlik edeceğiz. Orada siyaset yapanlar kaçmaya başlayacak. Sonrada oraya yönelen vatandaş, bize doğru yönelecek. DEVA’nın farkını fark edecekler ve bu insanlar bizlere destek verecektir. Ali Babacan’ın liderliğinde deva’nın iktidara gelmesine katkı sağlayacaklar ve hep beraber bu ülkeyi yönetmeye ve katkı sağlamaya devam edeceğiz. Ataşehir İlçe Teşkilatımız bugüne kadar çok güzel çalışmalara imza attılar. Diğer teşkilatlarımızda buna dahildir. Ama daha yolun başındayız. Kongreden sonra yapacağımız çok iş var.” İfadelerini kullandı.

ÖNCELİĞİMİZ ÜYE SAYILARIMIZI ARTTIRMAK OLMALI

Erol konuşmasının devamında; “Önceliğimiz partimizi ve projelerimizi anlatmak. Bunu yaparken yorulmamız. Önce inanmamız, sonra çalışmamız gerekir. Hepimiz burada isek, inanmışız demektir. İlçe Başkanlarımızdan aldığım gibi İlçe Başkanımızdan da o sözü aldım. Partinin performansını birkaç kriterle görürsünüz. Türkiye’nin önünde bir seçim yok ama her an seçim kararı alabilirler. Anketlerde ise gerçek sonuçlar görülmüyor. Çünkü insanlar korkuyorlar ve söyleyemiyorlar. Ve hükümet partilerinin ankette çıktığı anketlere kesinlikle inanmıyorum. O anketlerde bile DEVA Partisi katlaya katlaya artıyor. Bugün Türkiye’de yüzde %25 kararsız seçmen var. Bu kitlenin en yakın olduğu parti de DEVA Partisidir. Genel Başkanımızı ve partimizi iyi anlayalım. Sorularda DEVA Partisi’ni halkımıza en iyi şekilde anlatalım. Anketlerde %25’in %20’si bugün seçim olsa AK Parti’ye oy vermeyeceğim diyen kitle. İnançlarımıza göre yaşamımıza baskı gelebilir endişesine sahip. Genel Başkanımız, belirli zamanlarda bu mesajı veriyor. Biz bu ülkede ayrım gözetmeksizin tüm sınıflara hitap eden ve tüm Türkiye’nin partisiyiz. Bunu çok doğru anlatmalıyız. Üye sayımız performanslarımızı gösterecektir. Rakibimiz olarak gördüğümüz olduğunun partinin 500 bin nüfusu olan ilçelerde 100 bine yakın üyesi var. Siz rakiplerinizden mücadele ve emek sarf etmez iseniz, bir şeyi hak edemezsiniz. Bu yaşamın her alanında böyledir. Bizim hızlı bir şekilde önce 3-5 bini, sonra 10 bin sonrasında 20 bini görmemiz lazım. Ne kadar çok üye demek, o kadar çok sahada partimizi anlatmak demektir. Binlerce üyemiz, partimizi, söylemlerimizi, hedeflerimizi, amaçlarımızı, artılarımızı binlerce kişiye anlatacağız. Ve siyaseti bu şekilde başarılı yapacağız. Sizlere yürekten inanıyor ve güveniyorum. Sizde kendinize inanın. DEVA Hükümeti olarak Türkiye’ye çok önemli hizmetler vereceğiz. Eski ve yeni yönetimdeki arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. Bizleri yarınlarda çok güzel günlerin beklediğini belirtmek istiyorum” dedi.

BARIŞ YILMAZKAYA'YA DELEGELERDEN TAM DESTEK!

İlçe Başkanı ve İl Başkanlarının konuşmasının ardından Ataşehir İlçe Seçim Kurulu yetkililerince 3 farklı odada seçim sandıkları kuruldu. Deva Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı 157 delegesi ile mevcut İlçe Başkanı Barış Yılmazkaya’nın listesinde yer alan ilçe yönetim kurulu asil ve yedek üyelerini ile İl Delegelerini oyladılar. Yapılan oylama sonucunda 157 delegenin tamamının güvenoyu ile kurucu ilçe başkanı Barış Yılmazkaya, 1’nci olağan kongre sonucunda tekrardan ilçe başkanı seçildi.

BAŞKAN ERHAN EROL YENİ YÖNETİMİ TEBRİK ETTİ

İl Başkanı Dr. Erhan Erol, seçim sonrasında yeni seçilen ilçe yönetimini tebrik etti.

YENİ YÖNETİM'DE DEMOGRAFİK YAPIYA DİKKAT EDİLDİ!
İlçe Başkanı Barış Yılmazkaya'nın Yönetim Kurulu Asil Listesi'nde Ataşehir'de yaşayan nüfusun demografik yapısına göre yönetim kurulu üyeleri belirlendi. Yönetim Kurulu Asil Listesinde ; Cihan Aslan Özkan, Mehtap Aksoy, Uğur Demirci, İlker Altın, Doğan Bayer, Erdal Erdoğan, Necati Ali Çetinkol, Aydın Özdikmen, Ali İnan, Murat Yaşar Topaloğlu, Mehmet Akif Coşkun, Ali Can Karahasan, Mehmet Bozkızıl, Nurcan Aksöz, Zerrin Demirci, Çağla Çelikkeser, Emre Ateş, Serdar Korkmaz, Mehmet Öksüz, Cemal Gökçöl yer aldı.

İL DELEGELERİ BELLİ OLDU
Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri listesinde; Yeşim Satırlı, Aydın Dağyapan, Kazım Arslan, Erkan Yüre, Zeynep Dilci Yiğit, Tolga Şanlı, Yağmur Emre Şanlı, Serap Acar, İlhan Kaya, Gökhan Utku Özsaraçoğlu yer alırken İl Delegeleri ise; Barış Yılmazkaya, Nuri Beğendik, Necati Akgün, Ayhan Saygılı, Adem Özkul, Taşer Kara, Ayhan Yılmaz, Mahmut Burak Erdem, Eda Mutlu, Cihan Aslan Özkan, Mehtap Aksoy, Uğur Demirci, Doğan Bayer, İlker Altın, Mehmet Bozkızıl, Çağla Çelikkeser, Emre Ateş, Ali Can Karahasan, Nurcan Aksöz, Kazım Arslan, Ali İnan, Necati Ali Coşkun, Serdar Korkmaz, Cemal Gökçöl oldu.

Seçimin tamamlanmasının ardından İlçe Başkanı Barış Yılmazkaya ve yönetimi tebrikleri kabul etti.