Gerçekleşen olağan genel kurula; Ordu Dernek Federasyonu(ORDEF) Başkanı Sabri Çelebi, ORDEF Başkan Yardımcısı aynı zamanda Ataşehir Ordulular Derneği Başkanı Ertuğrul Köleoğlu, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Gültekin, BBP Ataşehir İlçe Başkanı Hamit Bölükbaşı, İyi Parti Ataşehir ve İBB Meclis üyesi Oğuz Sarul, Saadet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Yunus Sönmez, Mesudiyeliler Dernek Başkanı Özat Özsoy, Ordu Mesudiye Esatlı Dernek Başkanı Birol Ulusoy, Dayılı Köyü Derneği üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını ve sunumunu dernek başkan yardımcısı Ercan Ersin'in yaptığı genel kurulda Saygı Duruşu’nda bulunarak İstiklal Marşı ile Kur'an-ı Kerim Tilaveti okutuldu.


Divan kurulu başkanlığına Ordu Dernekler Federasyonu Başkanı Sabri Çelebi, Katip Üyeliğine Ataşehir Ordulular Derneği Başkanı Ertuğrul Köleoğlu ile Mesudiyeliler Dernek Başkanı Özat Özsoy seçildi.


Divan Başkanı Sabri Çelebi, "Beni ve arkadaşlarımı divan heyetine seçtiğiniz için teşekkür ederim. Genel Kurulumuz hayırlara vesile olsun." Diyerek genel kurulun gündem maddelerini okudu. Gündem maddeleri kapsamında ilk olarak protokol konuşmaları ve üye konuşmalarına yer verildi.

Gelin Mesudiye Birliğini Kuralım

Mesudiyeliler Dernek Başkanı Özat Özsoy yapmış olduğu konuşmasında; "Çatı derneğiyiz. Dayılı köyünü kurumsal yapılanması, kazandırdıkları bu güzel merkez için kutluyorum. Büyük Mesudiye birliği için toplanma adına yürüyelim. İstanbul'da 250 bin Mesudiye nüfusumuz var. Ordu geneline yayınca 2 milyon nüfusumuz var demek. Ortak hareket edersek, ihtiyacı olan hemşerilerimize, öğrencilerimize ve hastalarımıza yardımcı oluruz. Gelin hep beraber büyük Mesudiye birliğini kuralım. Yeni kongrenin hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Ataşehir’de sizleri en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum

Ataşehir Ordulular Derneği Başkanı Ertuğrul Köleoğlu’da; “Ataşehir Ordulular Derneği olarak sizlere yakışır şekilde sizleri temsil etmeye çalışıyorum. Yine Ataşehir’de Dayılı köyümüz dâhil 12 dernek başkanımız ile hep beraber hareket ediyoruz. Kongrenizin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Bizlere büyük bir gurur yaşattınız

BBP Ataşehir İlçe Başkanı Hamit Bölükbaşı ise; “Dayılı köyünün birlik ve beraberliği için emek veren tüm kurucularını, yönetimlerini kutluyorum. Dernek yönetimimizi böylesine değerli dernek binasını köyümüze kazandırarak bizlere büyük bir gurur yaşattılar. Dernek yönetimimizin başarılarının diliyorum.” şeklinde konuştu.

Kongreniz hayırlı olsun

İYİ Parti Ataşehir ve İBB Meclis Üyesi Oğuz Sarul ise yapmış olduğu konuşmasında; “Ülke olarak zorlu süreçlerden geçiyoruz, bu süreçte afet bölgelerimizdeki tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Dayılı Köyü Derneği’nin olağan genel kurulu’nun hayırlı olmasını temenni ediyor, birlikte görev yaptığım arkadaşım Cengiz Kayayurt ve yönetimine başarılar diliyorum” dedi.

Ordu Mesudiye Esatlı Dernek Başkanı Birol Ulusoy ve Saadet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Yunus Sönmez’in konuşmasının ardından protokol ve üyelerin konuşması tamamlanarak diğer gündem maddesi olan derneğin gelir-gider mali durumu Dernek Başkanı Cengiz Kayayurt tarafından ibra edildi.

Derneğin borcu yok, bütçesi var!

Denetim Kurulu üyeleri de dernek başkanı Cengiz Kayayurt’un yapmış olduğu gelir-gider mali durumu onayladı ve herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadığını belirterek divan tarafından oylanmasını istedi. Yapılan oylama sonucunda oy birliği ile derneğin gelir-gider mali bütçesi kabul edildi. Kayayurt konuşmasında ilk kez derneğin mali durumunun pandemi koşullarına rağmen gelirinin fazla olduğunu ve borcunun olmadığını söylemesi ise büyük takdir topladı.

Kayayurt dernek olarak yaptıkları ve yapacaklarını tanıttı

Dernek Başkanı Cengiz Kayayurt gündem maddesinde yer alan hedeflenen projeleri ve köy ile derneğe katkısı olan isimler için konuşma gerçekleştirdi. Dayılı köyüne Cami, Kültür Merkezi’nin dışında mevcut dernek merkezinde hizmet vermeye başlayan düğün salonu ruhsatı, lokal alanlarının genişletilmesi, Dayılı köyü ve yaylalarına yönelik alt yapı ve üst yapı iyileştirme çalışmalarının yanısıra ileriye dönük diğer projeler hakkında bilgi verdi.

Kayayurt’un dernek yönetimi olarak faaliyetler ve yapmayı planladığı projelerle ilgili konuşması dernek üyeleri ve divan heyetince tam not aldı.

Divan Başkanlığı tarafından yönetim kurulu üyeleri ibra edildi ve oy birliği ile tek aday olarak Cengiz Kayayurt ve yönetimi yeniden seçildi.

Başkan Kayayurt ve Yönetimi Güven Tazeledi
Tek aday olarak yeniden güven tazeleyen Cengiz Kayayurt başkanlığındaki yönetim listesi ise; Ercan Ersin, Kaya Sönmez, İlhan Aslan, Aydemir Korkmaz, Mustafa Kılıçın, Şenel Şensin Şensin, Önder Bölükbaşı, Selahattin Yılmaz, Çetin Korkmaz, Ömer Çoban, Fatih Sönmez, Fikri Yılmaz, Enver Çoban, Ahmet Kayayurt, Cengiz Kılıçın ve Arif Yıldız isimlerinden oluştu.

Genel kurul sonrasında Başkan Cengiz Kayayurt ve yönetimi tebrikleri kabul etmesinin ardından genel kurul hatıra fotoğrafının çekinilmesi ile Dayılı Köyü genel kurulu tamamlanmış oldu.