Kuruculuğunu Ataşehir İlkokulu 1/E sınıf öğretmeni Zuhal Aksu ve Bursa Şehit Jandarma Er Samet Akdeniz İlkokulu 1/B sınıf öğretmeni Esra Akbulut Eren’in üstlendiği Çocukla Sanat (Art With Child) adlı e-Twinning projelerini, 10 Türk ve 4 yabancı ortakla proje çalışmaları sürüyor.

Proje kapsamında bilgi veren öğretmenler; “Projemiz küçük yaştaki çocuklarımıza kendini tanımasını sağlamak, el becerilerini geliştirmesine katkıda bulunmak, hayal dünyalarına farklı ve yeni ufuklar açmak, çeşitli WEB 2.0 araçlarının kullanımını sağlayarak teknolojiyi verimli kullanmalarını sağlamak, 21. yy becerilerini geliştirmek ve yapılan etkinliklerle ailesi ve arkadaşları ile sosyal ilişkilerini güçlendirmeyi amaç edinmiştir. Bu amaçlarla projemiz çocuklarımızın yaratıcı çalışmalarıyla devam etmektedir.

7-10 yaş aralığındaki öğrencilerimiz gerek yüzyüze eğitim gerekse uzaktan eğitim sürecinde Görsel Sanatlar ve Serbest Etkinlikler derslerinde resim sanatına dair farklı yöntem ve tekniklerle tanışarak resim sanatının çok yönlülüğünü keşfedip, ilgili sanatçıları tanıyorlar ve bu sanatçıların eserlerinden esinlenerek kendilerine özgü çalışmalar ortaya koyuyorlar. Çocukla Sanat adlı projemiz sayesinde çocuklar kendi yeteneklerini fark edip doğadaki ve kendindeki sanatı keşfediyorlar. El becerileri gelişiyor ve iki-üç boyutlu çalışmalar oluşturuyorlar. Farklı kültürlerden ortaya koyulan eserleri tanıyıp iyi birer sanat izleyicisi olmaları yönünde kendilerini geliştiriyorlar.

Biz öğretmenleri olarak öğrencilerimizin resim sanatına olan ilgilerinin daha da arttığının gözlemcisiyiz. Öğrencilerimizle birlikte her ay çeşitli çalışmalar ortaya koyuyoruz. Yapacağımız çalışma öncesinde sanatı ve sanatçıyı öğrencilerimize derslerimizde tanıtıp, örnek çalışmalarını sunuyor ve bu doğrultuda doğru çalışmalar ortaya koymalarını destekliyoruz.” İfadelerini kullandılar.

Projeyi facebook sayfasından takip edebilirsiniz.

Projeyi instagram sayfasından takip edebilirsiniz.