Sunuculuğunu Çınarın Gölgesinde Projesinin koordinatörlüğünde görev alan Gülcan İzci ve Sadık Okuyucu’nun yaptığı, Batı Ataşehir Emlak Konut Konferans Salonun da düzenlenen programa; Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Darülaceze Müdürü Reşit Taşkın, Halka İlişkilerden Murat Oğuz, Darülaceze Sakini Çınarlarımız, Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu, Emlak Konut GYO Genel Müdür Yardımcısı Metin Tekin, CNN Türk Program yapımcısı Cem Seymen, AK Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, AK Parti Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Av. M. Naim Yağcı, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyesi Akın Akyüz, Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetleri Müdürü Volkan Aslan, Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme ve Koruma Derneği Başkanı İsmail Dağ, okul müdürleri, ilçe birim müdürleri ve öğrenciler katıldı.

“İLETİŞİM İMKÂNLARI GELİŞTİKÇE, İLETİŞİM KURMAKTA ZORLUKLAR ARTMAKTADIR”

Çınarın Gölgesinde Projesi ile ilgili çalışmaların gösterildiği video izleniminden sonra Özel Eğitim Okulu öğrencilerinin saygı duruşundan sonra işaret diliyle İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Proje çalışmaları ile ilgili bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican; “Son yıllardaki hızlı teknolojik gelişmelerin neticesinde toplumun tüm katmanları, en çok da çocuklar ve gençlerimizin ait oldukları toplumun değer yargılarından uzaklaşmaları herkesin kabul ettiği bir problemdir. İletişim imkânları geliştikçe, iletişim kurmakta zorluklar artmaktadır. Gelişen teknoloji, toplumun sosyolojisini de değiştirmektedir. Tüm bu gerekçeler ışığında öğrencilerimizin ait oldukları toplumun değerlerini özümsemiş, ufukları geniş, okuyan ve okuduğunu analiz ederek sentez haline getiren, üretken bireyler olmaları önemlidir. Ülkemiz ancak bu niteliklere sahip nesillerin çalışmaları sonucu ürettikleriyle gelişecek ve söz sahibi bir medeniyet olma özelliğini koruyacaktır” dedi.

“ÇINARIN GÖLGESİNDE İÇİNDE 12 FARKLI PROJEYİ BARINDIRAN BİR ÇATI PROJEDİR”

Bu projeyi özgünleştiren husus da bu bütüncül yaklaşımdır diyerek projelerden kısaca bahseden Bilican; “Tam da bu noktada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, içinde okumadan gezilere, sosyal sorumluluk projelerinden tiyatrolara varana kadar mümkün olduğunca geniş bir yelpazede çeşitliliği ve sürekliliği sağlayacak biçimde bir proje yaptı. ‘Okuma’ ve ‘Değerler Eğitimi’ üzerine kurduğumuz “Çınarın Gölgesinde” projesiyle çok önemli bir eksikliğimizi tamamlamaya, ders dışı etkinlikleri planlı, düzenli ve sistemli bir şekilde uygulayarak öğrencilerin akademik başarısını da, sosyal ve ahlaki gelişimlerini de desteklemeye çalıştık. “Çınarın Gölgesinde” içinde 12 farklı projeyi barındıran bir çatı projedir. Projelerin her biri müstakil bir proje olarak uygulanabilecek niteliktedir. Ancak eğitimde sadece bir değişkene müdahale ederek elde etmek istediğiniz sonuca ulaşamazsınız. Bu nedenle proje iki temel üzerine kurulmuş olsa da, bu temelleri besleyecek başkaca projelerle desteklenmektedir. Bu projeyi özgünleştiren husus da bu bütüncül yaklaşımdır” şeklinde ifade etti.

“YAVRULARIMIZIN HAYATINA DEĞER KATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bilican, “OKUMA PROJELERİ” ve “DİĞER NESİLLER” başlığı altında yapılan çalışmaları özetleyerek konuşmasını şöyle tamamladı: “Tabiî ki yapılması gereken daha çok iş var. Ancak tüm eksik ve noksanlarıyla birlikte biz bir yerden başladık. Önümüzdeki yıllarda bu eksikliklerimizi mümkün olduğu kadar gidererek daha doğru adımlar atmaya ve yavrularımızın hayatına değer katmaya devam edeceğiz.”

Projelerin sahnelenmesinden sonra katkı sunan kurum temsilcilerine ve kişilere plaket takdim edildi.

Plaket takdiminde konuşan Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, okumanın bir toplumun gelişmesindeki önemini bir kez daha vurgulayarak bu önemli projeyi hazırlayan, sunan ve katkı veren herkese teşekkür ederim dedi.

Çınarın Gölgesinde Projesi Özel Ödüllerini almaya hak kazanan Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu ve CNN Türk Program yapımcısı gazeteci Cem Seymen de okumanın önemini vurgulayan kısa konuşlar yaparak, okumanın önemini herkesin anlaması ve anlatması gerekir. Eğer gelişen güçlü bir ülke olmak istiyorsak bunun yolu okumaktan geçtiğinin önemine değindiler.

Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.