Ataşehir Belediyesi Tiyatro eğitmeni Muharrem Uğurlu’nun 2008 yılında kaleminden çıkan “Çikolatalar Ülkesi ” oyunu, seyircisiyle buluşmaya devam ediyor.

16 Ocak’ta ilk turnesini Büyükçekmece Belediyesi Kervansaray Kurşunluhan'da sahneleyen Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun “Çikolatalar Ülkesi” oyunu, tiyatro izleyicisinden büyük beğeni topladı.

Çikolatalar Ülkesi'ne doğru yapılan yolculuğu anlatan oyunda; Beril Yarar, Melek Durdağ, Aleyna Horasanlı, Ömer Erkam Karakaya, Zeynep Üğüdür, Seher Dinler, Semih Öner ve Gizem Demirbozar rol aldı. Reji asistanlığını Elif Aşık’ın yaptığı oyunun müzikleri ise Muharrem Uğurlu ve Hande Şahin tarafından yapıldı. Oyunun dans ve koreografisini, Bengü Ergün hazırladı.

Oyunun tüm oyuncuları, iki yıl süreyle tiyatro eğitimi alan Ataşehirli öğrencilerden oluşuyor. Öğrenciler yaklaşık iki buçuk ay süren prova döneminin ardından, oyunun tüm kostümlerini kendileri tasarladı. Asıl mesleği terzilik olan Seher Dinler ise kostümlerin dikimlerini yaptı.

Çikolatalar Ülkesi, Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi ile Cemal Süreya Sergi ve Etkinlik Merkezi’nde her ay tiyatroseverlerle buluşmaya devam edecek.

Yetişkinler için Naaş-ı Muhteremler, Otobüs, Özgürlük, Sus-Anlar, Mazi Kalbimde Kahkaha, Devekuşu Kabare, Aziz Nesin Vapuru, 8 Kadın isimli oyunları sahneleyen Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu, çocuklar için de “Çikolatalar Ülkesi” adlı oyun dışında “Kaba Korsan ve Hazine Adası” oyununu sahneliyor.