CHP Ataşehir İlçe Başkanlığına bağlı İçerenköy Mahalle Temsilciliği Muharrem Ayı'nda geleneksel hale getirdiği "Aşure Lokması" dağıtımını bu yılda sürdürdü.

İçerenköy Mahalle Temsilciliği tarafından bu yılda Muharrem ayı vesilesiyle aşure lokması İçerenköy yeni yolda kurulan stant çalışması ile halka dağıtımı gerçekleştirildi.


Gerçekleştirilen etkinliğe; Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Ana Kademe Yöneticileri, Mahalle Temsilcileri, Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Der, Sadık Semih Kayhan, Orhan Çerkez, Ataşehir Belediye Meclis Üyeleri Ebubekir Bozkızıl, Duran Acar, Vedat Akyol, Zekeriya Angi, Belediye birim müdürleri, PSKAD Kadıköy Şubesi İçerenköy Kültür ve Cemevi Yönetimi, Ataşehir Tüm Emekliler Derneği Yönetimi, İçerenköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Niyazi Yaman'ın yanısıra diğer stk temsilcilerinin yanı sıra partililer ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Celal Yalçın: "Yas-ı Matem Ayında Acıları ve Lokmaları Paylaşıyoruz"

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın'da yapmış olduğu kısa açıklamada; "CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı olarak hem belediyemiz hemde partimiz olarak aşure dağıtımını gerçekleştiriyoruz. İçerenköy Mahalle Temsilciğimizde her yıl olduğu gibi bu yılda geleneği sürdürüyor. Emeği geçen mahalle temsilciliğimize ve kadın kollarımıza teşekkür ediyorum. Yas-ı Matem Muharrem Ayı'nda Kerbelâ çölünde Şehit düşen Hz. Hüseyin (r.a) ve 72'i yarenini rahmetle anıyorum. Yas-ı Matem ayında oruç tutan canlarımızın tuttukları oruçların hak katında kabul olmasını diliyorum." ifade etti.


Bir gün öncesinden hazırlanan aşureler ambalajlanarak vatandaşları dağıtılırken, partinin kadın kollarınca sıcak yapılan aşurelerde etkinliğe katılanlara sıcak sıcak ikram edildi. Aşure ikramlarının dağıtımının ardından program sona erdi.